Anabel Langbejn: Domaća kuhinja

Sinopsis

Među fantastičnim predelima južnih planina Novog Zelanda, okružena svežim namirnicama, hranom i vinima svetske klase, Anabel Langbejn otkriva zadovoljstva svoje domaće kuhinje.

Epizode

Sezona3
 • 1

  Azijska inspiracija

  +

  Anabel putuje na sever, u Hoks Bej, kako bi upoznala farmera koji se specijalizovao za mekanu vagju govedinu. Anabel je usput pokupila dodatne sastojke na polju špargli i ima sve što je potrebno za prolećni obrok.

 • 2

  Proslava proleća

  +

  Proleće je stiglo u Anabelinu baštu i ona već bere prvi rani grašak. Upotrebiće ga u kiselkastoj salati od tajlandske šargarepe. Poziva novog prijatelja iz vrhunske čokolaterije na azijsku večeru sa čokoladnim desertom.

 • 3

  Sveže s farme

  +

  Anabel obožava da traga za hranom u prirodi, a proleće je savršeno doba godine da se nabere mekana potočarka. Prikuplja sveža domaća jaja sa farme za bogat obrok. Takođe priprema turske ćufte i kremasti riblji rižoto sa jakobovim kapicama.

 • 4

  Večera uživo

  +

  Ništa ne podseća na proleće kao jagode, a Anabel želi da dođe do prvih plodova ove sezone. Putuje na sever, na plantažu jagoda u Hoks Beju. Ponela je biskvit sa puterom koji će podeliti sa uzgajivačem jagoda.

 • 5

  Teks-meks na roštilju

  +

  Anabel je u proleće posadila tradicionalnu meksičku baštu, koja se sastoji od kukuruza, pasulja i tikvica. Sada je stiglo vreme branja i Anabel želi da spremi ukusan teksasko-meksički obrok.

 • 6

  Dani salate

  +

  Uvek spremna za avanturu, Anabel putuje na sever kako bi upoznala par koji proizvodi neverovatan jogurt i sir od mleka bizona. Donosi bogatu crnu somotsku tortu, koja se savršeno uklapa uz kremasti jogurt od bizona i kupine sa farme.

 • 7

  Ulov dana

  +

  Anabel je ustala rano i peče piletinu koju će poneti na pecanje. U svom je elementu dok pomaže lokalnim ribarima da vežu svoj kontiki čamac. Zatim pravi rolnice od pečene piletine za ručak.

 • 8

  Za mojim italijanskim stolom

  +

  Stigla je jesen i Anabel želi da iskoristi sezonsku berbu spremajući veliku količinu seckanog paradajza, koji će služiti kao osnova za mnoga zimska jela. Anabel odlazi da poseti lokalnog vinara, koji je jednako poznat po svojoj pršuti kao i po vinu.

 • 9

  Dodir začina

  +

  Anabel uživa u bogatoj jesenjoj berbi i odlazi kod komšije da pomogne u branju oraha, koji je bogato rodio. Zauzvrat, ona poziva komšiju i njegovu porodicu na večeru. Priprema indijski meni sa domaćim hlebom parata.

 • 10

  Žetvena gozba

  +

  Anabel uživa u vožnji biciklom i pikniku pored reke sa pekarom iz Vanake. Pekar svojim kupcima dostavlja ručno rađen hleb na električnom skuteru. Anabel uzima komad testa od kojeg će napraviti hrskave bruskete za salatu pancanela.

 • 11

  Hrana za hladne noći

  +

  Usred zime Anabel putuje visoko u Južne Alpe, koji su prekriveni snegom. Anabel želi da proba sankanje sa psima vodičima i skuvaće toplu pileću supu sa nudlama kako bi se ona i njeni skijaški pratioci zagrejali.

 • 12

  Bliskoistočna magija

  +

  Anabel obuva gumene čizme i odlazi u planinske predele, gde vlasnik stada ovaca sprema svoje životinje za sezonsko šišanje. Dok ekipa šiša životinje, Anabel im sprema sendviče pijadini sa šniclom, cveklom i premazom od rena.

 • 13

  Gozba usred zime

  +

  Anabel traga za posebnim sastojcima za posebnu večeru i upoznaje par koji uzgaja francuske tartufe na svojoj farmi na Južnom ostrvu Novog Zelanda. Dok obučeni pas traga za ovim delikatesama, Anabel sprema klasične krok mesje sendviče za piknik.