Anhelik Smejnk

Anhelik Smejnk

Bio

Anhelik Smejnk (rođena 1964) voli da priređuje iznenađenja – kako sebi, tako i drugima. Ona je jedna od dve žene u Holandiji s titulom majstora kuvarstva. U svojoj knjizi o kuvanju bavila se svim aspektima kuvanja. Njena knjiga „Een Mond vol. Kunst" („Puna usta umetnosti") proglašena je za najinovativniji kuvar na svetu. U septembru 2010, njeno peto delo „SmaakVrienden" ("Braća po ukusu") učestvovalo je u takmičenju Gourmand World Cookbook Awards, i pobedilo u kategoriji "najzabavniji kuvar u Holandiji." U 2011. knjiga je objavljena svakoj trećoj zemlji na svetu. U januaru 2011, knjiga "Braća po ukusu" donela je Anhelik nagradu na konkursu Horecava Innovation Award.

Anhelik je pre svega kreator kulinarskih avantura. Jedan primer je njen impresivan restoran CuliAir, koji kombinuje visoke kulinarske performanse s uzbuđenjem putovanja u balonu. Još jedan od projekata je „Pozorišni kuvar“ – koncept koji daje zanimljiv i svež pogled na kreativni proces kuvanja i stvaranje novih recepata.

Ona donosi nove ideje i crpi inspiraciju sa svojih putovanja širom sveta. Njena kompanija „Ukus po želji" ima za cilj da podstakne stručnjake u prehrambenoj industriji i razne kompanije da eksperimentišu s kreacijom različitih ukusa.

Na kanalu 24KITCHEN Anhelik vodi emisiju koja gledaoce vodi u pravu kulinarsku avanturu, daje uvid u rad profesionalnih kuvara i inspiriše kuvare amatere. Svaka epizoda se fokusira na jedan glavni proizvod, a Anhelik ga maštovito kombinuje s drugim elementima da bi pripremila ukusna jela.

Recepti