Bjanka Jansen

Bjanka Jansen

Bio

Bjanka Jansen (1979) je rođena u Venreju. Kada je sa 14 godina počela da pere sudove u restoranu, impresionirana kuhinjskom trkom i frkom, opojnim mirisima, ukusnim jelima i svežim namirnicima, odmah je znala da će jednog dana biti šef kuhinje. Da bi unapredila svoju strast završila je mnoge kurseve. Njena najveća inspiracija su sveže namirnice.

Od samog početka svoje karijere, Bjanka je radila u prestižnim restoranima kao što je Tout a Fait u Mastrihtu, koji je nagrađen Mišelinovom zvezdom, prvo kao chef de partie a kasnije kao sous-chef. Na osnovu stečenog iskustva postala je glavni kuvar u Sitardu, gde je narenih nekoliko godina vodila celu kuhinju.

Specijalizovala je tradicionalnu francusku kuhinju.

2004. godine pobeđuje u prestižnom takmičenju Ernest & Julio Gallo’s "Ladies Only".

Kasnije, za emisiju "Ukus života", pisala je recepte, kuvare, organizovala radionice. Takođe autor je emisije "Dnevni savet za svežu hranu" koja se zasniva na svežim namirnicama, iznenađujućim načinom pripreme i kratkim kuvanjem. Ova emisija inspirisala je Bjanku da se izdigne iznad tradicionalne francuske kuhinje i počne da istražuje balansirana, zdrava, sveža jela, koja su brza i laka za pripremu.

Na kanalu 24Kitchen Bjanka svake nedelje predstavlja emisiju "Laki obroci" u kojoj priprema porodične recepte koji su brzi, laki, zdravi i koji neće napraviti "pometnju" za stolom.

Recepti