Đovani Kaminita

Đovani Kaminita

Bio

Italijanski kuvar Đovani Kaminita (1964) rođen je u Palermu na Siciliji. Sa 16 godina otpočeo je svoju muzičku karijeru ko bas gitarista. Sa 19 se preselio u Amsterdam na poziv Blue Note kluba. Trenutno svira kao stalni basista u bendu Marka Borsata, a radi i kao muzički producent. Iako je njegova muzička karijera veoma uspešna, Đovani ima još jednu veliku strast: kuvanje.

Najukusnija jela Đovani je okusio u kuhinji svoje bake. Njen način kuvanja je i dalje njegov najomiljeniji, a kao i većini Italijana, ona ostaje njegov najveći idol.
Na pitanje zašto je to tako, odgovara: “Zato što se u njenom kuvanju mogu osetiti svi sastojci”. Tipično italijanski stav prema hrani je duboko usađen u Đovanija. Obedovanje je za njega sve: naznačajniji i najbolji deo dana.

Na kanalu 24KITCHEN Đovani će vam predstavljati italijanske epizode serije Kuvanje bez granica. Ovaj šou će vas voditi na putovanje preko celog sveta, upoznajući vas sa različitim kulturama i njihovim kulinarskim tradicijama. Đovani je savršen domaćin, privućiće vas svojom strastvenošću, autentičnošću i kulinarskim umećem.

Njegov životni moto? “Uživaj u danu i obroku. Čak i kada testenina tvog prijatelja nije al dente!”

Recepti