Dona Hej

Dona Hej

Bio

Sa osam godina, Dona Hej je ušla u kuhinju, zgrabila varjaču i više se nije osvrtala. Dona je danas vodeći kulinarski urednik i najprodavaniji autor kuvara u Australiji. Njene hrana, recepti i aranžmani su koncentrisani na korišćenje jednostavnih sastojaka, jednostavnu pripremu i lepu prezentaciju. Ovo je njen zaštitni znak, koji podiže standarde za kuvanje i putem časopisa širom sveta inspiriše novu generaciju kuvara.

Donina karijera kulinarskog pisca i urednika počela kada je imala 19 godina, a sa 25 je postavljena za urednika kulinarskog magazina Marie Claire. Dona takođe piše veoma popularnu kulinarsku kolumnu u nedeljnim izdanjima lista News Limited i Herald. Izabrana je za jednu od "sedam veličanstvenih" pisaca o hrani na dodeli međunarodnih nagrada u januaru 2007. godine. Njena veoma uspešna linija aparata za domaćinstvo se trenutno prodaje u lancu prodavnica David Jones u Australiji.

Nedavno su u Australiji predstavljeni i Donini setovi za pečenje kolača i torti sa potpuno prirodnim sastojcim, što daje ukus prave domaće kuhinje. Suština metoda Done Hej je da stvari učini dovoljno lakim i pristupačnim za sve. Dona živi u Sidneju sa suprugom Bilom i decom Tomom i Angusom.

Recepti