Endi Mekdonald

Endi Mekdonald

Bio

Endru (Endi) Mekdonald je rođen 1970. godine u Armstanu, u Velikoj Britaniji. Po završetku kuvarske škole, radio je godinu dana u Cirihu, a zatim je prešao u Holandiju. U Amsterdamu je radio u restoranima s pet zvezdica poput "Le Meridian Apolona" sa čuvenim Robom Bjukenonom i u "Barbizon" sa kuvarem Žan-Žakom Menantom.

U poslednjih nekoliko godina, radi samostalno na projektima vezanim za kuvanje.

Još kao mali Endi je znao da želi da postane kuvar. Osnova njegovog interesovanja za kuvanje potiče od majke i ujaka, koji radi kao kuvar. "Moja mama je pravila džemove, pekmeze i turšije, i neka od mojih najranijih sećanja su kako se igram s poklopcima za tegle oko kuhinjskog stola... Moja porodica je imala svoju baštu u kojoj smo uzgajali sveže proizvode."

Za svoju profesiju Endi kaže: "Svaki dan kreiraš i usrećuješ ljude, i svaki dan jedeš dobru hranu ... Koja druga profesija ima ovakve beneficije?"

Endi pokušava da prenese svoju strast na svoja dva sina. Oni mogu da biraju šta jedu i često pomažu u kuhinji. Njegovi sinovi ne vole palačinke ili pomfrit,već ukusna jela, kao što su autentični špageti karbonara, suši ili domaće ćufte.

U serijalu "Stručna pomoć u kuhinji" na kanalu 24Kitchen Endi pomaže ljudima koji ne znaju da kuvaju, kako da to nauče i da shvate da to nije komplikovano. "Volim jednostavnu hranu oko koje nema previše galame... Dobitna kombinacija su sezonski i lokalni sastojci. Zapravo, kuvam onako kako je moja majka kuvala za mene."