Evert te Pas

Evert te Pas

Evert te Pas (1971) je završio hotelijerski menadžment u Tiburgu. Proputovao je južnu i centralnu Ameriku,Novi Zeland i Zimbabve, kuvao je u Kurakau, Malagi, Švajcarskoj i Australiji. Sada je vlasnik, ali i glavni kuvar u restoranu „Te Pas” u Amserdamu.

Kuvanje nikada nije doživljavao kao posao. Za njega je kuvanje kao hobi koji se izmakao kontroli. “Kad god vidim namirnice u radnji ili na pijaci, razna jela mi padaju na pamet. I sve o čemu mogu da razmišljam je kako ću nešto na napravim.”

Ovaj kuvar, koji je i ljubitelj putovanja, u svakoj zemlji ima svoje omiljeno jelo; on uživa u kulturnim razlikama i raznim kulinarskim tradicijama. Za emisiju Laki obroci predstavljaće senzacionalna holandska jela. Smatra da za najluksuzniju kuhinju šerpe i lonci nisu ono što je najvažnije. Njegov savet gledaocima : “Vi ste najvažnija karika, zato investirajte u sebe, budite svesni šta jedete i naravno, kuvajte sa ljubavlju!”
  • Ragu sa krompir-pireomRecepti
    Ragu sa krompir-pireom

    1. Isecite teletinu na komade. Posolite i pobiberite. Uvaljajte u brašno. Isecite luk na polumesece.2. Zagrejte ulje u dubokom tiganju. Propržite 5 minuta meso u njemu, dodajte i malo parče maslaca za...

  • Prolećna pita od krompira i kozjeg siraRecepti
    Prolećna pita od krompira i kozjeg sira

    1. Oljuštite i isecite krompir na tanke kriške. Ubacite ih u šerpu sa kipućom slanom vodom da se kuvaju 5 minuta.2. Isecite tikvicu na tanke kolutove, a papriku na trake. Blanširajte ih redom sa malo...