Koristimo kolačiće kako bismo unapredili korisničko iskustvo, personalizovali oglase koji nse prikazuju i zapamtili vaše preferencije na sajtu. Ukoliko nastavite s pregledanjem sajta smatramo da ste prihvatili korišćenje kolačića na našem sajtu. Za više informacija (npr. o tome kako da isključite kolačiće, molimo vas da posetite stranicu .

OK
advertisement
Filipa Vakondeuš

Filipa Vakondeuš

Filipa Vakondeuš
Maria Filipa Karneiro de Mendonsa Korte-Real Vakondeuš, poznatija kao Filipa Vakondeuš rođena je u Lisabonu, 12. maja 1933. i samouka je kuvarica i gastronom.

Njena karijera je veoma raznovrsna i počela je na televiziji kao voditeljka, a kasnije je radila i kao savetnik predsednika Turističke oorganizecije Kosta del Sol. Udala se za Jozefa Vakondeuša, novinara i osnivača nekoliko novina S njim zajedno otvara i prvi restoran. Godine 1981. bila je pozvana da vodi niz kulinarskih emisija na nacionalnoj portugalskoj televiziji u udarnom terminu, što joj je donelo veliku popularnost.

Nakon uspeha na televiziji počela je da objavljuje knjige, a redovni je član različitih žirija na nacionalnim gastronomskim takmičenjima.

S besprekornim stilom, Filipa Vakondeuš je majstor u jednostavnosti. Posvećena je portugalskoj kuhinji i vešto uklapa tradiciju s praktičnim potrebama svakodnevnog kuvanja.