Koristimo kolačiće kako bismo unapredili korisničko iskustvo, personalizovali oglase koji nse prikazuju i zapamtili vaše preferencije na sajtu. Ukoliko nastavite s pregledanjem sajta smatramo da ste prihvatili korišćenje kolačića na našem sajtu. Za više informacija (npr. o tome kako da isključite kolačiće, molimo vas da posetite stranicu .

OK
advertisement
Gabrijel Sponca

Gabrijel Sponca

Gabrijel Sponca
Gabrijel je rođen u Izmiru 1982. godine, a obrazovanje je stekao u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je završio kulinarsku umetnost na Džonson i Vels Univerzitetu. Karijeru profesionalnog kuvara je započeo u Francuskoj gde je radio u nekoliko poznatih restorana koji su nosioci 3 prestižne "Michelin"zvezde. Nakon toga, vratio se u Tursku i postao kuvar u restoranu " Klements " u Istanbulu. Nedugo zatim imao je čast da radi sa kuvarem Dominikom Džekom u super luksuznom hotelu "Suiss Bosfor".

Gabrijela je počeo svoju karijeru predavača u Kulinarskoj akademiji u Istanbulu i podučavao je "Menadžment u hotelijerstvu i ugostiteljstvu". Dve godine je radio i kao predavač na Ekonomskom fakultetu u Izmiru, na predmetu "Upravljanje kuhinjom". Trenutno je predavač na Visokoj školi za primenjene nauke Univerziteta "Jozlein".

2011 godine Gabrijel je sertifikovan od strane Međunarodnog udruženja vrhunskih kuvara (VACS) , čime je stekao pravo da zastupa Tursku u međunarodnim takmičenjima i da bude član gastronomskih žirija. U međuvremenu, snima emisiju o kulinarstvu za kanal " 24Kitchen ", u kojoj, koristeći lokalne proizvode, angažuje maštu i talenat da bi pripremio zaista neodoljive recepte svetske kuhinje i ponudio najraznovrsnije ukuse.