Majk i Li

Majk i Li

Bio

Li Votson gaji strast za kuvanjem i restoranima od rane mladosti. Kao dete je živeo na Filipinima, mnogo je putovao i ubrzo shvata da će divna raznovrsnost hrane igrati glavnu ulogu u njegovom životu, a da podjednako uživa u ekskluzivnim restoranima, kao i u hrani s uličnih tezgi.

Li je kuvao na najrazličitijim mestima širom sveta - od budističkih manastira pa do haube indijskog džipa. On voli kombinaciju avanture, putovanja i hrane.
Li je uvek u potrazi za novim i uzbudljivim eksperimentima koji uključuju ukuse, boje i teksture. S putovanja uvek nosi lokalne sastojke i uticaje lokalne kuhinje.

Posle burnih školskih godina, Li je odlučio da studira ugostiteljstvo na univerzitetu. Studirao je za kuvara, ovladao francuskom kuhinjom, ali mu je put do zvanja kuvara delovao suviše težak i dugotrajan, pa se prebacuje na smer upravljanja restoranima. Kasnije, Li se nastanio u Londonu, gde je radio u restoranu sa zdravom hranom, a zatim je učestvovao u otvaranju takvog lanca sirove hrane. Ovo je trenutak kada je Li doživeo prosvetljenje i postao vegetarijanac.


Nakon Londona otišao je u Španiju, gde je otvorio restoran na plaži sa prijateljima. Međutim, godinu dana kasnije, on je ponovo spakovao kofer u potrazi za inspiracijom i novim iskustvima i ukusima.

Danas živi u maloj kući u Velsu sa svojom devojkom Džejn i njihovom mačkom Busterom. Pored vegetarijanstva, Li je sledbenik ekološkog načina života. Uzgaja svoju baštu i stvara neverovatnA vegetarijanska jela!

Od ranog detinjstva, Majk Robinson voli da bude u prirodi, a njegove omiljene altovnosti su kuvanje i lov. Majk ima poveliko iskustvo na TV ekranu i učestvovao je u raznim kulinarskim emisijama, koje je gledalo preko 3 miliona gledalaca.
Kao pravi preduzetnik Majk ima različite poslovne poduhvate širom Britanije - ugostiteljsko preduzeće, kulinarsku školu, pab (koji ima i Michelin zvezdicu), ali oni su svi ujedinjeni pod istim konceptom - lokalna hrana sa naglaskom na "divljem" pristupu pripreme.

Majk priprema divna jela sa mesom, zahvaljujući svojim kontaktima sa najboljim mesarima, kuvarima i šumarimaa u celoj Velikoj Britaniji, ali i velikim iskustvom u lovu i pripremanju divljači.

Recepti