Nenad Veljković

Nenad Veljković

Bio

Bilo je samo pitanje dana kada će Nenad Veljković postati kuvar. Ako postoji nešto što je konstanta u njegovom životu, onda je to ljubav prema hrani. Još kao dete je vreme najradije provodio u kuhinji svoje bake, inače profesionalne kuvarice, i uživao u ukusima, mirisima i svemu što se dešava oko šporeta.


Kada je završio srednju ekonomsku školu osetio je da je došlo pravo vreme da se posveti jedinoj pravoj ljubavi – kuvanju! Bacio se na čitanje svega što mu je došlo pod ruku, učenje tajni zanata, vežbanje, isprobavanje… I vrlo brzo je dobio svoj prvi posao gde je njegovo usavršavanje poprimilo novu dimenziju.

Danas, posle devet godina iskustva i rada u poznatim restoranima i ketering kompanijama, Nenad se razvio u ozbiljnog profesionalca sa prepoznatljivim ličnim stilom. Ovaj šarmantni kuvar veruje u stalnu inovaciju i ubeđen je da isto jelo uvek može iznova da oduševi – dovoljno je uneti malo kreativnosti i procesu pripreme i serviranja pristupiti drugačije.
Nakon prvog iskustva sa televizijom i mini serijala na nacionalnoj TV stanici, kanal 24kitchen omogućio je Nenadu da se predstavi srpskoj javnosti na originalan način i u društvu nekih od najboljih kuvara današnjice.

Emisija „Lako, može svako“ gledaocima predstavlja umetnost pripremanja zdrave i ukusne hrane. Uz mnogo novih ideja kako za kratko vreme napraviti originalan obrok, emisija donosi jednostavne recepte u kojima svako može da se oproba.

Recepti