Čupavi bajkeri: Gastronomska vožnja

Sinopsis

Ovaj serijal prati simpatični dvojac dok se voze preko 3.000 kilometara od Skandinavije do Španije, posećujući usput Norvešku, Holandiju, Belgiju, Nemačku i Slovačku. Posetiće i Austriju, Italiju i Francusku, a sve u nameri da nađu najbolja peciva koja stari kontinent ima da ponudi.

Epizode

Sezona1
 • 1

  Norveška

  +

  Čupavi bajkeri počinju svoju avanturu od 5.000 milja u Kristijansundu, na prelepoj zapadnoj obali Norveške. Voze se Atlantskim putem, prelazeći od ostrva do ostrva na trajektima. Usput uživaju u neverovatnim putevima, koji prianjaju uz obale fjordova.

 • 2

  Nizozemske oblasti

  +

  Drugi deo putovanja "Čupavih bajkera" počinje u ravnicama Holandije, gde prave zemičke koje mogu i lenji da spreme. Zemičke spremaju pored vetrenjače i shvataju da je pekarsko nasleđe Holandije zastupljeno u njenoj prošlosti tokom trgovine začinima.

 • 3

  Nemačka

  +

  Nemačka je jedna od Dejvovih omiljenih država. Putujući od vinskog regiona u dolini Rajne do doma piva u Bavarskoj, bajkeri istražuju nemačku ljubav prema hlebovima svih oblika, veličina i ukusa.

 • 4

  Istočna Evropa

  +

  Na pola puta avanture Čupavih bajkera, Si i Dejv dolaze do krajnjih granica Evrope. Sijeva rumunska supruga Lil organizuje porodičnu žurku. U tri države, Slovačkoj, Mađarskoj i Rumuniji, bajkeri imaju priliku da probaju najukusnija peciva.

 • 5

  Austrija

  +

  Dom Mocarta, zvuk muzike i Arnolda Švarcenegera čini peti deo putovanja čupavih bajkera. Avantura počinje u Beču, koji je glavno mesto za peciva na svetu i završava se na vrhu prelaza Grosgloknerkom kroz Alpe.

 • 6

  Italija

  +

  U šestom delu putovanja, Čupavi bajkeri došli su do juga Evrope, do Italije. Od Venecije bajkeri moraju da pređu na elegantnije prevozno sredstvo, gondolu. To ih neće zaustaviti u kuvanju. Spremaju fokaču pored kanala.

 • 7

  Francuska

  +

  Mnogi ljudi smatraju Francusku domom gastronomije, a Lion glavnim kulinarskim gradom Francuske. Dejv i Si tamo počinju putovanje kroz Francusku, gde isprobavaju bučon.

 • 8

  Španija

  +

  Nakon 8.000 km Čupavi bajkeri stižu do poslednjeg dela putovanja, koje ih vodi kroz sever Španije. Počinju putovanje u San Sebastijanu, gde isprobavaju lokalnu hranu u vidu pinčosa (ogroman tapas), tradicionalni baskijski klub za večeru.