KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement

Čupavi bajkeri: Mediteranska avantura

“Čupavi bajkeri: Mediteranska avantura” Dejv i Si putuju u Italiju, na Sardiniju, Korziku, u Francusku, na Balearska ostrva i u Španiju, otkrivajući kulturu i kuhinju koja povezuje države Mediterana.

Oni započinju svoje putovanje u unutrašnjosti Italije i odlaze neutabanim putem u potrazi za autentičnim jelima, od prostih lokalnih sastojaka do ljute paštete “n’duja” i najboljeg “đelata” koji se može naći. Sledeća stanica je Sardinija, gde se jede sve, od nosa do repa, bez obzira na to da li je u pitanju sveža tunjevina ili brdska jagnjetina. Ovde su ljudi ponosni na svoju prošlost.

Dejv i Si putuju na Korziku gde otkrivaju njenu divljinu i trojstvo mesa, kestena i sira. Odlaze na jug Francuske, putujući od Marseja do Katalonije. To putovanje prepuno je kulinarskih užitaka, istorijskih obeležja i gostoprimljivih ljudi. U poslednjoj epizodi, bajkeri kreću ka Minorki i Majorki da otkriju ostatke uticaja Engleske, prelepe sveže ribe i lokalnih proizvoda, i provozaju se jednim od najzanimljivijih puteva na svetu.

Poslednja stanica na njihovom putovanju od 4.800km je unutrašnjost Španije...