Rolat od jastoga

02:31

Sinopsis

Gledaoci će dobiti jedinstvenu priliku da vide Smaragdno ostrvo. Pridružiće se Donalu i njegovom vernom psu Maksu na kulinarskom putovanju Irskom, istražujući narod, krajolike i sastojke koji čine ovu državu posebnom.

Klipovi

Epizode

Sezona1
 • 1

  Dingl

  +

  Pridružite se Donalu Skijanu i njegovom psu Maksu na nezaboravnoj avanturi po gradiću Dinglu. Krstarenje u potrazi za delfinima i kitovima, baš ume da probudi apetit. Zato, Donal odlazi na svežu, pohovanu ribu u restoran "The Fish Box".

 • 2

  Zapadni Kork

  +

  Donal i Maks putuju u Zapadni Kork u potrazi za svim kulinarskim užicima koje ova regija nudi. Prva stanica im je farma porodice Guben, koja je dom već šestoj generaciji mlekara. Donal i Maks uče kako se pravi sir na jugozapadu Irske.

 • 3

  Golvej

  +

  Donal Skijan i njegov pas Maks putuju na zapad, u potrazi za prelepim pejzažima, mirom i ukusnom hranom Golveja. Donal bolje upoznaje konemara ponije i uči tradicionalni ples "Sean Nós". Zatim, trajektom putuje do ostrva "Inis Mór", gde jaše konja.

 • 4

  Epizoda 4

  +

  Donal i njegov verni ovčar Maks putuju do istočne obale Irske, u zemlju kristala, vikinga i joge za pse, okruga Voterford. Ovaj okrug je bogat prelepim primorskim selima i neverovatnim plažama, i proglašen je za najbolje mesto za život u Irskoj.

 • 5

  Dolina Bojn

  +

  Dolina Bojn

 • 6

  Šenon

  +

  Donal i Maks kreću u samo srce Irske "Midland, na obalama reke Šenon. Nema boljeg mesta za početak putovanja nego na elegantnom brodu "Emerald star". Donal priprema dimljenu pastrmku i krompir-salatu, i odlazi u jednu od najstarijih kafana u Irskoj.

 • 7

  Antrim

  +

  Donal i njegov verni ovčar Maks putuju na sever u okrug Antrim, gde se nalazi i užurbani Belfast, kao i neki od najlepših krajolika na ostrvu. Donal obilazi poznatu destileriju "Bushmills", gde saznaje kako se prave poznata drvena burad.

 • 8

  Dablin

  +

  Poslednja avantura za Donala i Maksa je Dablin, koji je bogat tradicijom, inovativnošću, kulturom, dobrim provodom i ukusnim kulinarskim specijalitetima. Avantura počinje u Donalovom domu iz detinjstva, gde pravi čorbu od svežih morskih plodova.

Recepti