Džimijeva kulinarska avantura u Australiji

Džimijeva kulinarska avantura u Australiji

Sinopsis

Stručnjak za hranu Džimi Doerti istražuje neočekivane i inspirativne ukuse australijske hrane. Džimijevo putovanje prepuno akcije vodi ga van kuhinje u razne predele, od tropske močvare, do pustinje u srcu kontinenta.

Epizode

Sezona1
 • 1

  Uzgajanje krokodila

  +

  Džimi Doherti istražuje divlju stranu australijske kuhinje. U Nacionalnom parku Ličfild, on se pridružuje hvataču divljih životinja Metu Rajtu, da uhvate neke velike morske krokodile.

 • 2

  Kuvanje na otvorenom

  +

  Džim Doherti istražuje divlju hranu Australije. Na glavnoj pijaci u Adelejdu, on pokušava da napravi kobasice od kengura sa farmerom Ričardom Ganerom.

 • 3

  Plemensko znanje

  +

  Džimi Doherti istražuje jedinstveni ukus australijskih biljaka. U Ajers Roku u srcu kontinenta, upoznaje plemenskog vođu Hepija, koji će mu pokazati kako da sakuplja hranu i kako da spremi divlje bobice i biljke.

 • 4

  Divlja hrana

  +

  Džim Doherti istražuje kako savremeni kuvari koriste domorodačke sastojke kako bi napravili novi osvrt na tradicionalnu australijsku kuhinju. U Red Krik porodilištu, hortikulturisti Majk i Gejl Kvambi uzgajaju i prodaju autohtone biljke.

 • 5

  Prvi naseljenici

  +

  Stručnjak za hranu Džimi Doherti istražuje iskustva sa hranom prvih naseljenika koji su stigli u Australiju pre 200 godina. Na ostrvu kengura, 35 km od Adelejda, uzgajač kengura Skot Elison, objašnjava značaj ovih životinja u australijskoj kuhinji.

 • 6

  Kamile Australije

  +

  Džimi Doherti istražuje nedaće prvih australijskih farmera. Istražuje napušteni grad Farinu, 600 km severno od Adelejda, čije bogatstvo je bilo izgrađeno na pšenici. Zatim će istražiti priču australijskih avganskih kamilara sa Keren Elis i njenom porodicom.

 • 7

  Kauboji i vozovi

  +

  Džimi Doherti istražuje kako su inovacije u 20. veku promenile australijsku hranu. Odlazi u centar za uzgoj goveda Maunt Badni u Severnim teritorijama, gde postaje kauboj sa Su i Skotom Vitamom.

 • 8

  Opasne vode

  +

  Na tragu kako je napredak u nauci promenio australijsku kuhinju, Džimi putuje u Mandžimup, na jugozapadnom delu Australije. Ovde farmer Al Baker koristi najnovije naučne napretke na svojoj farmi tartufa.

 • 9

  Pridošlice

  +

  Džimi istražuje kako su pridošlice donele nove ukuse na kontinent. U Darvinu uživa u tradicionalnom grčkom roštilju sa Džimom i Patrišom Kristakos, zatim prelazi kontinent i odlazi u Adelejd na tragu ljubavi Australije, prema kafi.

 • 10

  Fuzija hrane

  +

  Džimi istražuje azijski uticaj na australijsku kuhinju na Repdi krik marketu u Darvinu. Farmer Min Do objašnjava kako koristi hidroponiju za uzgajanje tropskog voća i povrća.