Gradske pekare: Pol Holivud

Sinopsis

Druga sezona prati omiljenog pekara Velike Britanije Pola Holivuda dok putuje širom sveta kako bi isprobao jela koja su oblikovala kulturu i nasleđe najvećih i najzanimljivijih gradova sveta.

Epizode

 • 1

  Palermo

  +

  Inspirisan svojim otkrićem u Palermu, Pol Holivud će podeliti dva recepta za jela koja je sam osmislio. Pol sprema skaćiju, pitu punjenu ukusnim paradajzom i začinima, i kasatu al forno, slatku pitu od rikote sa rastresitim testom.

 • 2

  Los Anđeles

  +

  Inspirisan suncem i šou-biznisom Los Anđelesa, Pol sprema dva peciva koja je sam izmislio. U pokušaju da oda počast američkoj tradiciji, Pol sprema sopstvene čokoladne keksiće. Kako bi pokazao lepotu filmske industrije, Pol sprema dvoslojnu tortu Ube.

 • 3

  Dablin

  +

  Pol Holivud je u Dablinu i podeliće dva svoja recepta. Hleb sa sodom bikarbonom, ruzmarinom i krompirom lak je i brzo se sprema. Zatim Pol pravi čokoladni tart uz inovativnu upotrebu pića staut, po kojem je Irska poznata.

 • 4

  Antverpen

  +

  Pol Holivud je u Antverpenu i otkrio je da ovaj grad ima neverovatnu pekarsku tradiciju. Kako bi mu odao počast, Pol smišlja dva svoja recepta. Uz pomoć Johana Segersa, Pol pravi pitu sa belgijskim gulašem uz pomfrit kao prilog.

 • 5

  Nikozija

  +

  Inspirisan sećanjem na svoj nekadašnji dom, Pol sprema dva jela po svojim receptima. Prvo pravi tradicionalnu tortu šamali od griza i ukrašava je svežom korom narandže. Zatim sprema veknu hleba sa maslinama i lekovitim biljem.

 • 6

  Rejkjavik

  +

  Pol smišlja dva recepta inspirisana njegovim avanturama na Islandu. Prvo pravi slojevitu vinatortu od keksića, a zatim koristi tradicionalni islandski jogurt kako bi napravio sendvič-kolač od vikinškog jogurta.

 • 7

  San Francisko

  +

  Pol je posetio starinsku pekaru za fokaču i, inspirisan iskustvom, priprema slani hleb sa pudingom od putera. Zatim odlazi u Berkli da poseti lokalnu pekaru i tamo sprema hleb od sira i maslina.

 • 8

  Bergen

  +

  Kako bi odao počast norveškom pekarskom zanatu, Pol Holivud pravi svoju verziju dva omiljena bergenska peciva. Prvo pravi jednostavan i začinjen božićni hleb julevortbrod, koji je obogaćen voćem i tamnim pivom, a zatim pravi tortu bela dama.

 • 9

  Jerusalim

  +

  Inspirisan vremenom provedenim u ovom neverovatnom gradu, Pol pravi dva sopstvena peciva: jerusalimski đevrek, okruglo pecivo za čitavu porodicu, i četvrtastu tortu od badema i nara.

 • 10

  Kejptaun

  +

  Inspirisan vremenom provedenim u ovom neverovatnom gradu, Pol pravi dva sopstvena peciva. Pravi britansku verziju klasika afričke kulture i zatim pravi mlečni tart od čaja erl grej. Na kraju pravi pljeskavice za roštilj od recepta za pitu braj.