Gurman iz Makaa

Sinopsis

Najgledanija australijska kuvarica Džastin Skofild istražuje bogatu kulturu i kulinarsku prošlost Makaoa. Od prelepe arhitekture i bogate portugalsko-kineske prošlosti do sjaja luksuznih hotela, Džastin će istražiti savremene i tradicionalne strane kulture Makaoa.

Epizode

Sezona1
 • 1

  Epizoda 1

  +

  Pridružite se Džastin dok istražuje Makao. Ovaj region čini mešavina kineske i portugalske kulture. Džastin odlazi na lokalnu pijacu i sprema jelo koje odiše kineskim i portugalskim uticajima, po kojoj je kuhinja Makaa poznata.

 • 2

  Epizoda 2

  +

  Džastin odlazi u jednu od najstarijih kineskih kafića u Makau. Kasnije joj se pridružuje jedan od najpoznatijih portugalskih kuvara Makaa Antonio Koeljo. Džastin i Antonio zajedno spremaju jedno od njegovih omiljenih jela.

 • 3

  Epizoda 3

  +

  Džastin se pridružuje arhitekti Karli Figuiredo kako bi istražile kvart Sveti Lazaro, koji je razvijen pod uticajem evropske i kineske kulture. Džastin zatim odlazi u "Trombe ridža" i uči kako da spremi jedno od najpoznatijih jela ovog restorana.

 • 4

  Epizoda 4

  +

  Džastin isprobava lokalnu uličnu hranu Makaa. Kasnije sprema jelo koje je inspirisano posetom francuskom hotelu.

 • 5

  Epizoda 5

  +

  Džastin se sastaje sa kuvarom Hansom Lijom Rasmusenom, koji je pozvao Džastin u turistički centar Makaa. Tamo Li obučava kuvare da bolje upravljaju ostacima hrane i da smanje stvaranje prekomernog otpada.

 • 6

  Epizoda 6

  +

  Džastin odlazi u "Belos tempos", tradicionalni portugalski restoran, koji pravi domaća jela tipična za Makao. Džastin će od kuvarice Ane naučiti da sprema popularni desert.