© BBC Worldwide 2013
Kulinarski dnevnik Rejčel Ku: London

Sinopsis

Rejčel Ku se uputila u jednu od najuzbudljivijih kulinarskih destinacija na svetu – London. Uvek u potrazi za savršenim načinom da zadovolji svoje apetite, Rejčel kupuje, jede i kuva širom glavnog grada, upijajući kulinarsku inspiraciju grada kao svaki savremeni gastronomski zaluđenik.

Epizode

Sezona1
 • 1

  Moda

  +

  London je jedan od modnih centara sveta i ovog puta, Rejčelina kuhinja inspirisana je modom. Kako bi proslavila neobično i individualnost koja krasi modnu scenu Londona, Rejčel će uzeti te principe i uneti ih na svoju kuhinju.

 • 2

  Jela koja svi vole

  +

  Ovog puta Rejčel istražuje kako londonska kuhinja privlači ljude i smišlja hranu koja bi zadovoljila mase, a može da je spremi u sopstvenoj kuhinji.

 • 3

  Nostalgija

  +

  Vrativši se u London, gde je rođena i odrasla, čini Rejčel pomalo nostalgičnom. Sećanja na hranu uz koju je odrasla inspirisala su njene današnje recepte. Ona se priseća svoje ljubavi prema sladoledu i otkriva nov način spremanja jela u laboratoriji za sladoled u Londonu.

 • 4

  Brza hrana

  +

  Gde god da krenete, u Londonu imate brzu hranu. Od gurmanskih hamburgera do poslastičarnica, sve je spremno za jelo. Rejčel rado jede tu hranu, ali želi i da dokaže da možete da je spremite kod kuće.

 • 5

  Lenji dani

  +

  London je velik i život se brzo odvija. Međutim, nekada je važno usporiti i odmoriti se. Ovog puta Rejčel uživa u sporim danima, dok otkriva skrivene krajeve grada u kojima može da se opusti.

 • 6

  Istok se sreće sa Zapadom

  +

  Rejčel istražuje zašto je London zaljubljen u Istok i analizira sopstvenu porodicu koja je kombinacija Evrope i Azije. Njen otac je iz Malezije a majka joj je Austrijanka. Danas, hrana u njenoj kuhinji slavi spajanje Istoka i Zapada.

 • 7

  Tradicionalne vrednosti

  +

  London je prepun tradicije i dok novi obroci inspirišu Rejčel, jela koja su odolela vremenu su je i zaintrigirala. Danas istražuje omiljene kulinarske tradicije i pravi izmene nekih klasičnih jela.

 • 8

  U pokretu

  +

  Londonski javni transport poznat je i ugrađen u um svakog Londonca, ne kao način prevoza već kao deo identiteta glavnog grada. London, koji je uvek u pokretu, ovog puta služi kao inspiracija za Rejčel.

 • 9

  Uradi sam

  +

  London je prepun trgovinskih lanaca, ali Rejčelinu pažnju uvek privlače neobične i domaće radnjice. Ona voli ljude koji sve rade sami i prave proizvode ručne izrade sa velikom pažnjom.

 • 10

  Zadovoljstvo je moje

  +

  Povremeno smo zaslužili da damo sebi oduška i da častimo sebe. Svejedno da li je nešto skupo ili jeftino, postoji mnogo načina da uživamo. Ove nedelje Rejčel kreće u potragu za užitkom. Dekadentno popodne sa drugaricama uz šampanjac.