Kulinarski dnevnik Rejčel Ku: Melburn

Sinopsis

Svetska putnica i globalna kuvarica Rejčel Ku uputila se u srce Australije, na odredište koje najviše stimuliše kulinarsku kreativnost. Njen stan u Melburnu je adaptirano skladište i savršen je za smišljanje recepata koji su inspirisani njenim putovanjima.

Epizode

Sezona1
 • 1

  Kineska četvrt

  +

  Rejčelino putovanje u potrazi za australijskom hranom počinje. Na početku osmonedeljne avanture, u jednom od najboljih gradova za život, Rejčel tumara ulicama Melburna i isprobava kafu u najstarijim kafićima u gradu.

 • 2

  Vekovni mlečni bar

  +

  Sve što je staro ponovo je moderno u retro srcu Melburna. Hrana i moda su pokretači novog talasa promena. Rejčel odlazi u kafić star sto godina i isprobava neobičnu kombinaciju klasičnih australijskih jela u jednom od najpoznatijih kafea u Melburnu.

 • 3

  Zajednica hrane, Melburn

  +

  Rejčel istražuje neke od urbanih sredina i otkriva veoma otvorenu kulinarsku zajednicu. Ona upoznaje srodnu dušu i otkriva neke od najukusnijih kroasana izvan Pariza. Rejčel kuva sa iskusnim kuvarom Metom Vilkinsonom i otkriva neprofitni restoran.

 • 4

  Pomuzite kozu u Drizdejl sirnici

  +

  Rejčel pravi pauzu od gradskog života i odlazi na Belarinsko poluostrvo. Ovaj region je postao popularan među kuvarima koji traže sveže lokalne sastojke. Rejčel se sastaje sa ribarom koji hvata dagnje, vlasnikom vinarije i proizvođačem sira.

 • 5

  Tako kamion hrane

  +

  Melburn sebe sa ponosom smatra sportskim centrom Australije. Rejčel otkriva kako sportisti nalaze "gorivo" i istražuje koja je omiljena brza hrana ljubitelja sporta i pravih gurmana.

 • 6

  Pravljenje paste

  +

  Imigracija je imala veliku ulogu u kulinarskoj slici Melburna. Rejčel istražuje vijetnamsku pijacu, pregleda ponudu grčke kuhinje i uči da pravi pasatu od jedne bake italijansko-australijskog porekla.

 • 7

  U restoranu argentinca

  +

  Rejčel istražuje okolinu Melburna odlaskom u planine i u region Dandenongs. Sastaje se sa argentinskim kuvarom Maurom Kalegarijem iz restorana "Nezavisnost". Dvojac sprema lokalnu zlatnu pastrmku.

 • 8

  Ujedinjena arapska kafeterija

  +

  Rejčel završava svoju posetu Melburnu istražujući trenutne i buduće trendove u ishrani. Upoznaje par sa Tajlanda koji je svoju strast prema azijskoj kuhinji pretvorio u doručak koji služe čitavog dana.