Kuvaj kao Italijan

Miglaćijo, napuljska torta od semoline (vrsta durum pšenice) i rikote

04:40

Sledeće prikazivanje na TV-u

 1. Ponedeljak 26 jul u 10:00

  Nove tradicije (E10)

Sinopsis

Pisac o hrani i kuvar Silvija Koloka najbolje se oseća u svojoj kuhinji. Ona i dalje pravi peciva sa majkom, deli hranu sa prijateljima i kuva za svoju porodicu. Ako nemate baku Italijanku od koje ćete naslediti kulinarsko znanje, ne brinite, Silvija je tu.

Klipovi

Epizode

Sezona1
 • 1

  Kupuj kao Italijan

  +

  U prvoj epizodi serijala, Silvija počinje sa osnovama. Kako italijanske domaćice kupuju namirnice za ostavu i sveže proizvode? Posle posete italijanskom restoranu iz '60-tih, i u lokalnu prodavnicu voća i povrća, Silvija sprema testo sa leblebijama.

 • 2

  Silvijini porodični recepti

  +

  Porodični recepti su nepresušni izvor radosti za Italijane, a u ovoj epizodi Silvija će podeliti najcenjenije recepte svoje porodice. Počinje receptom svoje bake za nedeljni ručak, bogatom čorbom sa kobasicom serviranom preko mnogo palente.

 • 3

  Kuvaj očima i rukama

  +

  Za italijanske domaćice recepti nikada nisu imali istu važnost kao njihov instinkt. U ovoj epizodi sve što Silvija skuva neće biti mereno ili mešano pomoću aparata za domaćinstvo. Silvija počinje meni sa ukusnim mini-picama od preostalog hleba.

 • 4

  Sveti hleb

  +

  Hleb je važan u Italiji, deo je skoro svakog obroka i ne treba ga bacati. Danas će Silvija podeliti tri ukusna načina da se iskoristi preostali hleb, počevši sa rustikalnom i zdravom testeninom orečijete.

 • 5

  Jedi kao Italijan

  +

  Kada se Italijani okupe oko stola da proslave, uvek ima ljubavi, haosa i ukusnih jela. Silviji dolaze prijatelji na par dana u posetu i ona kuva obroke da ih impresionira. Silvija sprema jelo od testenine, po bakinom receptu koji svi vole.

 • 6

  Kuvaj jednom, jedi dvaput

  +

  Italijani su sigurno jedni od najveštijih kuvara na svetu. Oni veruju u pravilo "Kuvaj jednom, jedi dvaput". Danas Silvija sprema ukusnu rikotu sa italijanskim palačinkama i zatim od preostalih sastojaka sprema rustičnu pitu po uzoru na sever Italije.

 • 7

  Dvorana slavnih

  +

  Italijanska kultura je svetski poznata po umetnosti, istoriji i arhitekturi, ali hrana je ključan deo italijanskog identiteta. Danas Silvija istražuje kako da spremi tri jela koja su nacionalno blago, poput 1000 godina stari recept za amatrićijanu.

 • 8

  Tradicija

  +

  Za Italijane, hrana je uvek bila način da se povežu sa svojim korenima, što znači da im je važno da održavaju svoje kulinarske tradicije. U ovoj epizodi Silvija i njena prijateljica Luna spremaju jedno od omiljenih italijanskih jela, ragu napolitana.

 • 9

  Brzi italijanski recepti

  +

  Italijanski domaći kuvari su stručnjaci za brzinske obroke. Njihovi špajzevi i frižideri napunjeni su osnovnim sastojcima, koji, uz malo kreativnosti, za kratko vreme mogu da postanu neverovatni oborci.

 • 10

  Nove tradicije

  +

  Italijani poštuju tradiciju u kuhinji. Međutim, u ovoj epizodi Silvija će podeliti neke nove fore, koje su Italijani prihvatili. Takva je i testenina sa tunjevinom za koju je potrebna samo jedna šerpa. Čak je i Silvija mislila da je ovo nemoguće.

  Sledeće na programu
  Ponedeljak 26 jul u 10:00
  Na 24Kitchen

Recepti