Palačinke s hrskavom slaninom i javorovim sirupom

01:38

Sledeće prikazivanje na TV-u

 1. Ponedeljak 29 maj u 01:50

  Epizoda 5 (E05 - S02)

 2. Ponedeljak 29 maj u 02:20

  Epizoda 6 (E06 - S02)

Sinopsis

Svetski poznati kuvar Mark Morijarti ima novi serijal. Kada ne sprema obroke u nekim od najboljih restorana Irske, nagrađenim Mišlenovim zvezdama, Mark priprema uobičajena jela u sopstvenoj kuhinji.

Klipovi

Epizode

 • 1

  Epizoda 1

  +

  U prvoj epizodi serijala, kuvar Mark bavi se klasicima. Prvo, tu je autentična karbonara, od sastojaka koji se mogu naći u špajzu. Zatim sledi jednostavna torta od šargarepe. Za kraj, Mark objašnjava zašto, kod kuće, koristi samo dve vrste noževa.

 • 2

  Epizoda 2

  +

  Piletina je tema ovonedeljne epizode. Ovo meso je jedno od najpopularnijih i Mark će predstaviti razne tehnike za sigurnu pripremu. Prvo na redu je recept za bogati "crumble" od piletine, slanine i brokolija. Zatim, Mark pravi tajlandski zeleni kari.

 • 3

  Epizoda 3

  +

  U ovoj epizodi, Mark želi da dokaže da nisu svi sendviči isti. Prvo na meniju je klasik iz pariških kafea, sendvič "croque madame". Zatim, Mark pravi brioš od smeđeg šećera sa šlagom. U ovoj epizodi, Mark otkriva kako savršeno pripremiti jaje.

 • 4

  Epizoda 4

  +

  Ove nedelje, Mark donosi arome iz svih krajeva sveta, koristeći sastojke koje svi imaju u frižideru ili špajzu. Prvo priprema jagnjeće ražnjiće s lepinjama od krompir-testa. Zatim pravi kremu od slane karamele sa kikirikijem i trešnjama.

 • 5

  Epizoda 5

  +

  U Markovu kuhinju stiže leto dok priprema tri jela inspirisana letom i toplijim mesecima. Prvo priprema ratatuj tart sa hrskavo-zlatnim halumi sirom i bosiljkom. Zatim pravi tortu od ananasa sa pavlakom od limete i malo alkohola, i riblji paprikaš.

  Sledeće na programu
  Ponedeljak 29 maj u 01:50
  Na 24Kitchen
 • 6

  Epizoda 6

  +

  U poslednjoj epizodi serijala, Mark predstavlja svoje omiljene recepte za večernju žurku. Prvo na meniju su špagete s parmezanom i pečurkama, zatim klasični tiramisu koji je naučio od kolege kuvara, u Milanu. Zatim, Mark pravi savršenu šniclu.

  Sledeće na programu
  Ponedeljak 29 maj u 02:20
  Na 24Kitchen

Recepti