Luk Nuen: Vijetnam

Sinopsis

Luk Nuen, nagrađivani kuvar i vlasnik restorana ""The Red Lantern"" u Sidneju, vraća se u zemlju svojih predaka na kulinarsko putovanje po severnom delu Vijetnama. Luk počinje putovanje u gradu Hue i putuje kroz prelepe seoske pejzaže.

Epizode

Sezona2
 • 1

  Hue

  +

  U prvoj epizodi serijala Luk Nuen istražuje hranu i upoznaje ljude koji žive u gradu Hue, gde su u 17. veku živeli vladari Vijetnama. Voditelj odlazi u razgledanje istorije i kulture ovog živopisnog grada i priprema ražnjiće s limunskom travom.

 • 2

  Vin

  +

  U drugoj epizodi serijala Luk dolazi u Dong Hoj i priprema jelo za jednu porodicu. Nakon tri sata vožnje Luk stiže u Vin i istražuje lokalne pijace. Kasnije mu u pomoć priskaču lokalci i zajedno pripremaju jegulju na roštilju i svinjski vrat.

 • 3

  Nin Bin

  +

  Luk nastavlja putovanje i dolazi u misteriozni grad Nin Bin. Hvatanje puževa, dozivanje pataka i meso od psa - sve to čeka Luka u ovom seoskom gradu. Luk istražuje pećine koje privlače lokalce i turiste, a zatim priprema svinjski vrat s ananasom.

 • 4

  Hanoj

  +

  Luk dolazi u užurbani grad Hanoj i istražuje uličnu hranu. Sa gospođom Hong Luk priprema "bun cha". Kasnije voditelj odlazi na kafu s jogurtom i učestvuje u drevnom ritualu pripreme obroka od zmije. Uveče Luk priprema "cha ca", ribu sa začinima.

 • 5

  Hanoj

  +

  Nastavljajući putovanje, u Hanoju, Luk ustaje rano i priprema jedno od najpoznatijih jela Vijetnama po imenu "pho bo" (goveđa čorba sa nudlama od riže). Kasnije, Luk odlazi u predgrađe, gde uči da pravi "papir od pirinča" od kojeg pravi rolnice.

 • 6

  Sapa

  +

  Luk napušta užurbani Hanoj i odlazi u mistične planine Sapa. U lokalnim ulicama, Luk priprema crnu kokošku, zatim na pijaci priprema meso bivola koje koristi u salati. Kasnije, na poljima riže, Luk pravi jelo od tofua i paradajza.

 • 7

  Sapa 2. deo

  +

  Luk obilazi sela u okolini Sape, istražuje bogate lokalne tradicije i priprema jelo sa lokalnom kuvaricom Su Mej, u njenom selu Ta Phin. Ovde zajedno pripremaju poljske pečurke, koje su ubrane istog jutra. Kasnije, Luk pravi svinjske ražnjiće.

 • 8

  Bak Ha

  +

  Malo selo po imenu Bak Ha oživljava vikendom jer mnogi turisti dolaze zbog poznate pijace. Luk priprema piletinu sa đumbirom dok ga mnogi gosti uzbuđeno posmatraju. Luk napušta pijacu i saznaje kako se prave ljubičaste nudle i dimljena patka.

 • 9

  Halong Bej

  +

  Morski plodovi su glavni sastojak tokom putovanja po zalivu Halong Bej. U okolini plutajućih sela love se pacifičke plave krabe i dagnje, koje se tu i pripremaju. Luk priprema i škampe bogomoljke na otvorenom plamenu na plaži u Halong Beju.

 • 10

  Maj Čau

  +

  Maj Čau je poslednja Lukova destinacija na putovanju na severu Vijetnama. Ovde priprema salatu od mladog džekfruta koju nosi porodici koja živi u blizini. Na velikoj vrućini, Luk priprema ribu u bambusu i peče svinjetinu za proslavu u selu.