Kremasti tart od limuna

03:34

Sinopsis

Pridružite se Marti dok uči od stručnjaka koji uzgajaju proizvode koji su glavni sastojci u repertorau jednog pekara. Saznajte kako neki od Martinih omiljenih pekara koriste ove sastojke. Marta će podeliti recepte za jela u kojima se koriste ovi sastojci.

Klipovi

Epizode

 • 1

  Skandinavski kolačići

  +

  Skandinavci su poznati po umeću pravljenja peciva. Kada su u pitanju kolačići, oni vas neće izneveriti. Danas Marta sprema tri tradicionalna danska recepta. Marta sprema poznate danske puter kekse, koji se prodaju u plavoj limenci.

 • 2

  Kolačići Australije i Novog Zelanda

  +

  Danas ćete naučiti kako da napravite tri ukusna kolačića iz Australije. Kolačiće od čokolade i mente, koje Australijanci obožavaju. Naučićete da napravite keks od đumbira kao i keks punjen marakujom koji se topi u ustima kad ga zagrizete.

 • 3

  Kolačići Severne Amerike

  +

  Kolačići punjeni javorom, čokoladni kolačići i kolačići od ovsene kaše i suvih grožđica.

 • 4

  Kolačići Austrije, Nemačke i Švajcarske

  +

  Praznici ujedinjuju pekarske tradicije Austrije, Nemačke i Švajcarske. Nekadašnji praznični recepti postali su omiljena jela tokom cele godine. U današnjoj epizodi, Marta će pokazati neke svoje omiljene recepte.

 • 5

  Kolačići Latinske Amerike

  +

  Pridružite se Marti dok pokazuje tri poznata recepta iz bogatog kulturnog nasleđa Latinske Amerike. Polvorine prelivene cimetom i šećerom, dobile su ime od reči "polvo", što na španskom znači prašina. Sprema i kolačiće veličine sendviča, kasadinose.

 • 6

  Istočnoevropski kolačići

  +

  Ono po čemu je Istočna Evropa poznata jesu cenjeni recepti, koji se prenose sa kolena na koleno. U današnjoj emisiji, Marta će podeliti poseban recept koji je podseća na njenu majku, poljske kruščike.

 • 7

  Italijanski kolačići

  +

  Svaki od 20 regiona Italije ima sopstvenu kulinarsku tradiciju, ali ono što im je zajedničko jeste ljubav prema kolačićima. Marta će danas podeliti tri recepta za njene omiljene vrste italijanskih kolača.

 • 8

  Kolačići Velike Britanije

  +

  Pozivamo sve anglofile! Pridružite se Marti dok sprema tri klasična kolača. Marta priprema klasične štanglice, pečene u keramičkoj posudi. Sprema velški bejkstoun, zanimljivo ukrštanje između debeljuškastog kolačića i ječmene pogače.

 • 9

  Srednje-istočni kolačići

  +

  Pridružite se Marti dok istražuje jedinstvene i ukusne kolače Bliskog istoka. Saznaćete kako topli začini, punjenje suvog voća i mirisni sastojci prave tri jedinstvena jela.

 • 10

  Kolačići grčke

  +

  U današnjoj epizodi, Marta će pokazati kako da spremite autentična grčka jela, koristeći nekoliko jedinstvenih sastojaka. Spremiće baklavu od oraha i lisnatog testa. Mastika daje specifičan ukus, nalik boru, grčkim kolačićima za venčanja.

 • 11

  Kolačići Holandije

  +

  Za malu državu kakva je Holadnija, Holanđani imaju veoma raznovrstan broj kolača. U današnjoj emisiji, Marta će predstaviti tri recepta za poznate holandske kolače i objasniti kako su dobili svoja imena.

 • 12

  Klasični italijanski kolačići

  +

  Na italijanskom la dolče vita znači sladak život, tako da nije neuobičajeno to što Italijani jedu kolače za doručak, ručak i večeru. Danas Marta pokazuje tri ukusna recepta, uključujući i sicilijanske bućelati kolačiće sa smokvama.

 • 13

  Francuski kolačići

  +

  Kada su u pitanju peciva, nema boljih od Francuza. Danas će Marta pokazati tri isprobane tehnike u tri poznata francuska kolača: papiloni sa karamelizovanom spoljašnošću, francusku meringu u svim duginim bojama i najpopularniji kolačič u Francuskoj, sable.