Miljuška u Meksiku

Sinopsis

Miljuška putuje u Meksiko da obiđe najlepša mesta i nauči da priprema najukusniju hranu.

Epizode

Sezona1
 • 1

  Epizoda 1

  +

  Miljuška uči kako se pravi kukuruzna tortilja. Na farmi, kuvarica otkriva kako jedna porodica uzgaja kukuruz. Ulične hrane ima svuda u Meksiko Sitiju, i osnovni sastojak je "tako". Na lokalnoj pijaci prodaju se svakakve ludosti, čak i tarantule.

 • 2

  Epizoda 2

  +

  Miljuška traga za poreklom avokada. U Evropi, ovo voće je popularno tek desetak godina, ali u Meksiku ga koriste vekovima. Zatim obilazi farmera koji uzgaja avokado i degustira gvakamole i upoznaje meksikance koji uzgajaju povrće usred grada.

 • 3

  Epizoda 3

  +

  Asteci su pili čokoladu i dali joj i slično ime koje nosi i danas. Miljuška odlazi na plantažu kakaoa i saznaje sve o složenom procesu proizvodnje i kako se od ploda dobija kakao u prahu. Sa pekarom Luisom Robledom, istražuje njegovu čokolateriju.

 • 4

  Epizoda 4

  +

  U Meksiku ih zovu "frijoles", a u Holandiji je poznat kao pasulj. Dostupni su u svim veličinama i oblicima, i zajedno sa kukuruzom predstavljaju jednu od osnovnih namirnica meksičke kuhinje koji se zajedno odlično dopunjuju.

 • 5

  Epizoda 5

  +

  U Meksiku teško je naći jelo u kojem nema makar malo ljutih papričica. Miljuška obilazi baštovana koji uzgaja papričice u regiji Tabasko. U restoranu "La Polar" voditeljka jede ukusno jelo, "birria", ljutkasti paprikaš od mekog, kozjeg mesa.

 • 6

  Epizoda 6

  +

  U ovoj sočnoj epizodi, Miljuška istražuje limete. Međutim, usput obilazi i uzgajivača agave, i saznaje kako se isceđeni sokovi ove biljke koriste za pripremu pića "mezcal", "pulque" i tekile. Zašto se ananas servira uz poznati "taco el pastor"?