Nadijine kulinarske avanture

Sinopsis

Nadija Husain kreće na kulinarsko putovanje po Velikoj Britaniji.

Putujući uzduž i popreko, Nadija traži sve ono najbolje kod savremene britanske kuhinje. U svakoj epizodi posećuje novu regiju kako bi upoznala najuzbudljivije pionire kulinarstva, a zatim vodi gledaoce u svoju kuhinju, gde priprema ukusna jela.

Nadija pronalazi inspiraciju kod lokalnih majstora kulinarstva koji oživljavaju vrhunsku kulinarsku tradiciju. Upoznaje se sa strastvenim farmerima i ribarima, koji čine srž britanske kulinarske scene. Koristeći njihove sastojke, Nadija priprema inspirativna jela koja pokazuju svu raskoš britanskog kulinarskog umeća. 

Epizode

Sezona1
 • 1

  Matične grofovije

  +

  Nadijina kulinarska turneja Britanijom počinje u okruzima oko Londona. Nadija prvo priprema skounse sa sirom, koje je naučila da pravi još kao dete. Skounse servira sa puterom i vlašcem.

 • 2

  Pik distrikt

  +

  Nadija odlazi u "Peak District" tragajući za ljudima koji čuvaju stare kulinarske tradicije. Pre nego što ode, ona priprema svoju verziju tarta "bakewell".

 • 3

  Istok Engleske

  +

  Nadijina avantura počinje u Kromeru, gde se prvi put u životu ukrcava na ribolovački brod i kreće u lov na krabe.

 • 4

  London

  +

  Nadija odlazi na urbanu farmu u industrijskom objektu u Londonu. Pomaže vlasnici Kejt Hofman da nahrani ribe i ubere potočarke. Zatim, Nadija pravi riblji kari.

 • 5

  Jorkšir

  +

  Nadija odlazi u Jorkšir, gde je živela deset godina. Tamo upoznaje Frenka Pauela, jednog od poslednjih obalskih pecaroša, i priprema mu pečenu morsku pastrmku.

 • 6

  Škotska

  +

  Nadija odlazi u Škotsku. Sa skupljačem hrane Gerijem Goldijem, Nadija skuplja biljke divlju medveđu šapu i morski trozubac, od kojih pravi badži i ljutkasti čatni.

 • 7

  Zapad Velike Britanije

  +

  Na zapadu države, Nadija obilazi proizvođača džema i obilazi uzgajivača belog luka. Nadija priprema krofne, peciva, letnju salatu i kornvolski krem čaj.

 • 8

  Vels

  +

  Nadija je u Velsu i uči od uzgajivača ovaca Ričarda Roderika, kako da postane pastir. Nadija priprema Ričardu jagnjeću bunu serviranu sa "naan" lepinjom i belim lukom.