Najčudniji restorani na svetu

Sinopsis

Želite li piletinu koja je flambirana, katapultirana kroz vazduh, usred leta nabodena na ražanj i koju zatim servira konobar na monociklu? Želite li da jedete bistu ukrajinskog vojnika napravljenu od pola kilograma čiste svinjske masti?

Epizode

 • 1

  Nadrealni snovi

  +

  "Najčudniji restorani na svetu" vode vas u restoran "Kraton leteće pile" u Bangkoku. Tu je piletina zapaljena, katapultirana u vazduh a zatim nabodena na šlem sa bodljom, koji nosi konobar na monociklu.

 • 2

  Kornjača i zec

  +

  "Najčudniji restorani na svetu" vode vas na "Doručak na nebu". Restoran je smešten na "ringišpilu" na obali Nju Džerzija, i na meniju su gurmanski doručak i prelepi pejzaži. Zatim odlazimo u "Tirolsku kolibu" gde hrana i kožne pantalone podsećaju na Austriju.

 • 3

  Voz zvani sos

  +

  "Najčudniji restorani na svetu" vode vas na voz "Čarli Rasel", koji prolazi kroz divljinu Montane. Usput će vas zaustaviti kauboji sa revolverima i pokušati da prekinu prijatnu večeru goveđih rebarca.

 • 4

  Duhovi i zmajevi

  +

  "Najčudniji restorani na svetu" vode vas u "Semijevu rumunsku šniclu". Ovaj autentični jevrejski restoran u Njujorku odaje utisak da je svaki dan Bar micva.

 • 5

  Umetnost večere

  +

  "Najčudniji restorani na svetu" vode vas u Ukrajinu, u Muzej "Salo", gde pretvaraju svinjsku mast u umetnost i spremaju vam večeru. Zatim odlazimo u Riversajd u Kaliforniji, u Tios takos, autentičan meksički restoran, gde se upotrebljavaju ostaci od juče.

 • 6

  Nebeska pita

  +

  "Najčudniji restorani na svetu" vode vas na "Večeru u nebu", gde ćete jesti gurmanski obrok dok visite iznad Minhena. Zatim odlazimo u "Krijivku" u Lavovu u Ukrajini, u kojem možete da ručate u bunkeru.

 • 7

  Gozba za oči

  +

  "Najčudniji restorani na svetu" vode vas nazad u srednji vek, na obrok u "Konobu zaboravljenih" u Seni i Marni u Francuskoj. U "Sobi mehura" na ostrvu Kaptiva na Floridi, doživećete jedinstveni obrok u pravom smislu.

 • 8

  Hrana koja udara

  +

  "Najčudniji restorani na svetu" vode vas na savremenu arku u "Kovčeg", najekološkiju zgradi u Ukrajini. Pored tradicionalne ukrajinske hrane i bebi zoološkog vrta, tu je i pivara.

 • 9

  Pozovite 1-800-čudno

  +

  "Najčudniji restorani na svetu" vode vas u "Rastafon" u Monpeljeu u Francuskoj, gde za dobar provod samo treba da pozovete jedan broj. Sa telefonom na svakom stolu, flertovanje sa ostalim gostima je vrlo lako, a sve je propraćeno ukusnom hranom.

 • 10

  Legendarni ručkovi

  +

  "Najčudniji restorani na svetu" vode vas u Lavov, u Ukrajini, gde će vam restoran "Kuća legendi" predstaviti mitove i legende grada. Usput, naravno, možete da uživate u ukusnoj ukrajinskoj hrani.

 • 11

  Stari mlin

  +

  "Najčudniji restorani na svetu" vode vas u Sijetl, gde će vas "Teatro Zinzani" vratiti nazad na Svetsku izložbu 1962. Prisustvovaćete šarenolikim cirkuskim predstavama, komedijama i tipičnom hranom tog doba.

 • 12

  Zalogaj za pamćenje

  +

  "Najčudniji restorani na svetu" vode vas u "Rudarevu tavernu" u Vjeličku u Poljskoj. U ovom restoranu jede se i pije u sobama i odajama koje su isklesane u kamenoj soli. Restoran se nalazi u nekadašnjem rudniku.

 • 13

  Nešto ribastično se dešava

  +

  "Najčudniji restorani na svetu" vode vas u manufakturu kafe u Lavov u Ukrajini, kako biste probali kafu iz njihovog podzemnog "rudnika kafe". Zatim odlazimo u "Bahuku" u Rouzmid u Kaliforniji, u kom se nalazi preko 100 akvarijuma i polinezijski meni.

 • 14

  Sastanak sa ljubavlju

  +

  "Najčudniji restorani na svetu" vode vas u "Klub partizana" u Kijevu. Ovaj rizort iz sovjetskog doba dom je "revolucionarnih" gostiju koji vole da "salutiraju" svojoj prošlosti na zabavan i prijateljski način.

 • 15

  Umetnost hrane

  +

  "Najčudniji restorani na svetu" odlaze na ostrvo Forbs u San Francisku. To je jedino veštačko ostrvo koje slobodno pluta i na kojem se mogu nađi kombinacije klasične francuske kuhinje i lokalni morski specijaliteti.