KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement

Brokoli

Brokoli je izuzetno važan za rad creva, jer sadrži puno vlakana.Možete da ga jedete koliko god želite jer 200 g sadrži jedva 40 kalorija.

Brokoli čuva kožu od starenja, jer od svih vrsta voća i povrća sadrži najviše vitamina A i C, koji su najvažniji vitamini za lepu i zdravu kožu.

Ako ćete se izlagati suncu, pripremite se tako što ćete jesti brokoli. Betakaroten će vas sačuvati od UV zraka.

Kada se bere brokoli jako je važno da se pogodi pravi trenutak. Kada ga uzberete važno je da se čuva na hladnom mestu, do 1 stepen celzijusa. U suprotnom, brokoli će početi da cveta.

Ako tražite kvalitetan brokoli, prvo ga pogledajte odozgo. Ako je žut ili će početi da cveta, onda je prezreo. Okrenite ga odozdo i vidite da li je čist.Ako je braonkast i ima rupice, znači da je brokoli bajat.


Brokoli