KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement

Cikorija

Cikorija je korisna za srce. Sadrži kalijum koji održava krvni pritisak u normali, čak ga i snižava. Ako želite da oslabite, jedite cikoriju. Ona skoro da nema kalorija, ali ima vlakna. Ne samo što pomaže u gubljenju kilograma, već i čisti creva.

Cikorija daje snagu. Ona sadrži kalcijum, koristan za kosti,i pomaže u radu mišića.
Ako zadržavate vodu, jedite cikoriju. Ona je dobar diuretik, sadrži kalijum koji pomaže u regulisanju balansa kao i kod drugih procesa u organizmu.

Cikorija se gaji u dva stadijuma. Tokom maja meseca počinju da se gaje krtole koje se vade od oktobra do decembra. Krtole se čuvaju na -1 stepen da ne bi proklijale. Nakon toga se sade, da bi niklo lišće. Prvo se krtole zagrevaju do idealne temperature od 16-17 stepeni. Gaje se na tamnom mestu sa kišnicom, a ne u zemlji.


Cikorija