KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement

Krompir

Krompir je biljka na koju utiču mnogi različiti faktori. Tip zemljišta je jako važan – da li je glinovito, peskovito ili se kruni. Raznovrsnost zemljišta u velikoj meri određuje ukus krompira. Takođe, od velikog značaja je i đubrenje kao i da li je padalo puno ili malo kiše, da li je leto bilo vruće ili blago.

Svi ovi faktori određuju ukus krompira. On može da bude sladak, debeo ili suv i trošan. Ovo su četiri vrste krompira koje uglavnom možete naći u prodavnicama. Ako izaberete debeo krompir, on će sačuvati svoj ukus tokom cele godine.

Krompir je bogat vitaminom C koji pojačava imunitet i pomaže ranama da zarastu.

Ljuska krompira sadrži puno vlakana i vitamina, hranljiva je i veoma korisna.

Krompir zajedno sa kukuruzom i pirinčem je najpopularnija kultura. Mogu da se čuvaju na temperaturi od 4-5 stepeni.

Ako ih ostavite na svetlu, pozeleneće, a zeleni krompir je otrovan. Ako se čuvaju na visokoj temperaturi, proklijaće. Ovo je takođe štetno. Ako se čuvaju na jako hladnom mestu, postaju mnogo slatki. Ovo takođe nije najbolje rešenje, zato što sladak krompir nije zdrav.


Krompir