KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement

Kupus

Kupus je holandsko povrće. Gaji se vekovima, postoji crveni, zeleni, kovrdžavi kupus... Najstarija vrsta je beli kupus. Holandski brodovi su ga prevozili čak do Japana.

Kupus se sadi u proleće. Neke vrste, kao oštrovrhi kupus, rastu brzo i mogu da se beru već u maju. Postoji i letnji žuti kupus. Kelj je dugotrajna vrsta, bere se u jesen i možete ga dugo čuvati.

Rusi konzumiraju jako puno kupusa, vekovima traje njihova ljubav prema holandskom kupusu. Do skoro je postojao specijalni voz za dostavu kupusa za Rusiju.

Kada kupujemo beli kupus u radnji, treba da obratimo pažnju da ima lepu tamnozelenu boju. Ako ima žutih listova, to znači da je dugo bio napolju. Treba da bude tvrd i čist odozdo.

Oštrovrhi beli kupus ima laganiju strukturu i listovi su mu mnogo tanji.

Beli kupus je čvrst i tvrd i ima karakterističan ukus kupusa.


Kupus