KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement

Hestonova čudesna hrana

Inspiraciju za magiju u svojoj kuhinji, Heston Blumental pronalazi u detinjstvu. Hrana priziva sećanja iz detinjstva na ogromne radosti i uzbuđenja u isčekivanju određenih jela. Svi se sećamo sladoleda kao jedne od omiljenih poslastica, i zvuka koji je dopirao od kamiončeta sladoledžije. Inspirisan magijom tog vozila, Heston započinje novu avanturu, pravljenje najvećeg sladoleda i voženje po gradu u specijalnom kamiončetu. Da bi ostvario svoj plan, Heston mora da prođe nekoliko prepreka. Na prvom mestu mora da spreči da se sladoled otopi i mora da napravi kornet od 3 metra. Takvom sladoledu bi bilo potrebno mesec dana da se zamrzne u zamrzivaču tako da Heston odlučuje da koristi svoje tajno oružje, tečni azot.

U ovoj epizodi pod nazivom „Čajanka“, Heston želi da prizove sećanja tradicionalnih engleskih čajanki. Život je danas mnogo brži i tek nekolicina ima vremena da uživa u čaju onako kako se to nekad radilo u prošlosti. Danas, ispijanje čaja se svelo na kesice čaja koje ne odstoje dovoljno dugo u vodi i na brzo ispijanje kako bi se što pre vratilo poslu. Heston smatra da je stvarno neophodno da se kesica ostavi u vodi bar 3 minuta i takođe smatra da bi trebali da koristimo vodu sa česme a ne prokuvanu vodu zato što kiseonik doprinosi ukusu čaja. U cilju oživljavanja stare tradicije, Heston odlučuje da priredi veliku čajanku. Ali, zar čajanka bez čajnih keksića? Avantura počinje pravljenjem najvećeg keksa na svetu.

Nepropustite novu epizodu serije Magično leto subotom i nedeljom od 16:00h.

Posetite našu Facebook stranicu, prijavite se na naše nagradno takmičenje i osvojite sjajne nagrade.


Hestonova čudesna hrana
Kategorije