Patina meksička jela

Salsa na ulični način

03:24

Sledeće prikazivanje na TV-u

 1. Subota 18 septembar u 06:20

  Fotografsko kulinarsko pamćenje (E12 - S07)

 2. Subota 18 septembar u 06:45

  Omiljena američka jela na meksički način (E13 - S07)

 3. Subota 18 septembar u 13:00

  Obilazak Kulijakana s meštaninom (E01 - S08)

Sinopsis

U ovoj sezoni serijala "Patina meksička jela", kuvarica istražuje jednu od najvećih država Meksika - Sonoru. Putovanje je vodi od razuđene pustinje do svetlucavog Kortezovog mora. Usput upoznaje hrabre i vešte kuvare koji oblikuju lokalnu kuhinju.

Klipovi

Epizode

 • 1

  Tuson: Kapija Sonore

  +

  U Tusonu, Pati uči tajne pekarskog zanata od jednog od najboljih pekara Amerike: Don Guera. Ovo iskustvo je inspiriše da otputuje u Sonoru kako bi videla odakle potiče pšenica koju koristi Don Guera. Zatim Pati pravi ukusna jela u svojoj kuhinji.

 • 2

  Kulinarska scena Ermosilja

  +

  Pati provodi dan u glavnom gradu Sonore, u Ermosilju, obilazeći najbolje kulinarske destinacije. Od ogromnih buritosa u restoranu Done Gulje do mesne gozbe s vlasnikom popularnog restorana "Močomos", Pati će iskusiti pravu čar ermosiljske kuhinje.

 • 3

  Blagoslov i dobrobit

  +

  U ovoj epizodi, Pati istražuje kulinarske tradicije Sonore. Na obali, u gradu Baja de Kino, lokalni ribari dobijaju blagoslov od žene iz plemena Seri pre odlaska u lov na ogromne jakobove kapice. Pati zatim upoznaje jednu od žena-mesara Sonore.

 • 4

  Karne asada s porodicom

  +

  Pati priprema tipični sonorski obrok sa svojim sinovima. Prvo ih uči kako se pravi karne asada, koja je ključ sonorske tradicije, a zatim za desert spremaju galete s puterom od kikirikija i grožđem.

 • 5

  Moć brašna

  +

  Pšenica i meso su ključni sastojci sonorske kuhinje. Pati priprema jelo koje sadrži oba sastojka - burito s mesom i čilijem. U Sonori, Pati istražuje jedan od najstarijih mlinova za brašno i uči kako se pravi desert kojotas u lokalnoj pekari.

 • 6

  Samijeva omiljena sonorska jela

  +

  Pati provodi dan sa srednjim sinom Samijem pripremajući sonorska jela za koja je sigurna da će mu se dopasti. U Sonori, Pati će videti iz prve ruke kako porodična bliskost može biti ključ ukusne hrane posećujući štandove za uličnu hranu.

 • 7

  Legende sonorskog mora

  +

  Pati putuje na obalu Sonore, do Kortesovog mora, i sreće se s lokalnom kulinarskom legendom Tonom Kontrerasom. Tono priprema školjke na plaži, a zatim vodi Pati u svoj restoran "Mariscos El Rey" i u svoj dom kako bi napravili neodoljive obroke.

 • 8

  Super sonorski

  +

  Pati priprema tri klasična jela Sonore: riblji specijalitet po imenu "pescado zarandeado", ukusni paprikaš po imenu "gallina pinta" i ukusan pirinač s pilećom džigericom i školjkama. U Sonori, Pati posećuje turističku destinaciju Puerto Penjasko.

 • 9

  Kuvanje za moju ekipu u Sonori

  +

  Dok Pati putuje sa svojom televizijskom ekipom kroz prostranu meksičku državu Sonoru, pronalazi inspiraciju u odvažnim lokalnim aromama i sastojcima. Zaustavljaju se u prelepoj hacijendi izvan Ermosilja i Pati priprema pravu sonorsku gozbu.

 • 10

  Arome severa

  +

  Pati pronalazi inspiraciju u severnjačkim aromama Sonore. Vruća i suva pustinja pokazuje svoj uticaj u bogatim i neobičnim lokalnim jelima. Pati pravi tradicionalne tamale s kukuruzom, čili papričicama i sirom, a za glavno jelo svinjske kotlete.

Recepti