Patina meksička jela

Karnite sa smeđim šećerom

04:55

Sinopsis

Sedma sezona serijala “Patina meksička jela” vodi gledaoce do neverovatnog poluostrva Donje Kalifornije, mesta sa jedinstvenom prošlošću, regionalnom kuhinjom i elegantnom jednostavnošću života.

Klipovi

Epizode

 • 1

  Tihuanska kulinarska revolucija

  +

  Jedna od najperspektivnijih kulinarskih destinacija u Meksiku, Tihuana, prepuna je mladih i talentovanih kuvara. Neki od najboljih svetskih kuvara dolaze i otvaraju restorane kako bi učestvovali u kulinarskom pokretu Donje Kalifornije.

 • 2

  Tihuana: Priče sa granice

  +

  Život na granici mešavina je raznih kultura i kuhinja, koji čine jedinstvenu kulinarsku scenu. Kao imigrantkinja iz Meksika koja živi u SAD, Pati je provela život kombinujući kuhinje. Istražiće kako ovo spajanje kultura utiče na hranu u Tihuani.

 • 3

  Neverovatni plodovi mora u Ensenadi

  +

  Lučki grad Ensenada raj je za ljubitelje morskih plodova. Svuda ima sveže ribe, a ovaj grad je na početku meksičke vinske rute. Pati provodi dane istražujući najbolja jela grada.

 • 4

  Doručak Baha

  +

  Dok je u Gvadalupeu, Pati odlazi kod jedne od najpoznatijih kuvarica u regionu, Done Estele. Ona pravi najlepši doručak u čitavom kraju. Dona je počela tako što je otvorila mali štand ispred svog doma, za koji se pročulo, a njen restoran je postao jedan od najpoznatijih.

 • 5

  Meksička dolina vina

  +

  U dolini Gvadalupea ima preko 100 vinarija i ljubitelji vina dolaze iz svih krajeva kako bi istražili ovaj zanimljiv region. Gosti iz Kalifornije i Meksiko Sitija ovde mogu pronaći ukusnu hranu i vino od najkvalitetnijeg grožđa u prelepim hotelima.

 • 6

  Loreto: Skriveni dragulj Donje Kalifornije

  +

  Baha ima mnogo tajni i jedna od najvećih primorava Pati da istraži grad, zalogaj po zalogaj. Ljoreto je mali grad u Kalifornijskom zalivu sa bogatom prošlošću. Ovaj grad je skriveni dragulj i izgleda kao da ste zakoračili u prošlost.

 • 7

  La Paz: Srce Južne Donje Kalifornije

  +

  Pati će istražiti lepotu La Paza, glavnog grada Južne Donje Kalifornije. Lepote regiona su je nadahnule da dođe i istraži bogatstvo morskog sveta ispod Kortezovog mora. Pati odlazi na plivanje sa kit-ajkulama kroz kristalno čistu vodu.

 • 8

  Putovanje sa Havijerom Plascenciom

  +

  Pati provodi dan sa jednim od najpoznatijih kuvara u Bahi, Havijerom Plascenciom. On će provesti Pati kroz Bahu koju zna i voli. Zajedno istražuju regione Todos Santos i Peskadero. Usput će stati kod Havijerovog omiljenog štanda koji prodaje karnite.

 • 9

  Kuma kuhinje Los Kabosa

  +

  Pati provodi čitav dan sa Edit Himenez, koja je poznata kuvarica u Los Kabosu. Sa 15 godina, radeći kao konobarica, Edit je odlučila da će jednog dana biti vlasnik restorana u kojem je radila. Danas, ispunivši san, ona ima Editin restoran i restoran Ofis.

 • 10

  Los Kabos zemljom i morem

  +

  Pati kreće na putovanje kroz kristalno čiste vode Kortezovog mora, u potrazi za najukusnijim morskim plodovima koji Los Kabos ima da ponudi. Sa kuvarom Giljermom Gomezom iz hotela Esperanca, Pati hvata ribu i nosi ulov nazad na obalu.

 • 11

  Njujork

  +

  Pati je pozvana da spremi posebnu večeru za 5. maj u prestižnom restoranu "Džejms Bird haus" u Njujorku. Fondacija Džejms Bird je neprofitna organizacija koja ugošćava poznate kuvare poput Pati, kako bi podelili svoje umeće sa svetom.

 • 12

  Fotografsko kulinarsko pamćenje

  +

  Prijatelji i porodica uvek govore Pati da ima skoro fotografsko pamćenje hrane. Ona može da se priseti svih sastojaka iz jela od pre deset godina kao da ga je pravila juče. Pati je odlučila da obnovi svoja omiljena kulinarska sećanja u svojoj kuhinji.

 • 13

  Omiljena američka jela na meksički način

  +

  Patina ljubav prema putovanju nije ograničena samo na Meksiko. Ona voli da putuje i Amerikom. Pati uvek mora i da nahrani svoja tri sina, koji brzo rastu. Iako obožavaju mamina meksička jela, Patini sinovi vole i neke američke klasike.

Recepti