Salsa na ulični način

03:24

Sinopsis

U desetoj sezoni, Pati odlazi u Halisko, kolevku najpoznatijih meksičkih kulinarskih i kulturnih tradicija. Na putovanju od Gvadalahare do morske destinacije, Puerto Valjarte, doživljava brojne avanture i proba razna ukusna jela.

Klipovi

Epizode

 • 1

  Dobro došli u Gvadalaharu

  +

  Pati istražuje kulinarske zanimljivosti Gvadalahare, glavnog grada regije Halisko. Prvo odlazi do štanda kako bi probala najpoznatiji sendvič u gradu, "tortas ahogadas". Zatim, Pati se sastaje sa Fabijanom Delgadom, jednim od najboljih kuvara grada.

 • 2

  Kad hrana postane umetnost

  +

  Gvadalahara je kulturni centar regije Halisko i privlači najkreativnije umetnike, muzičare i kuvare iz svih krajeva Meksika. U ovoj epizodi, Pati otkriva mesta u kojima se savršeno prepliću umetnost i kulinarstvo.

 • 3

  Klasici iz Haliska

  +

  Pati odlazi u neke od najomiljenijih restorana Gvadalahare, da bi naučila tajne dva najpopularnija lokalna jela. U restoranu "Super Menuderia Cano", Pati uči da pravi menudo, zbog kojeg ljudi čekaju u redu. Zatim odlazi u restoran "Birriera Chololo".

 • 4

  Marijači

  +

  Neki kažu da je Halisko mesto nastanka muzike marijači. U ovoj epizodi, Pati uči o instrumentima i muzici, koja ima posebno značenje za mnoge Meksikance. U Gvadalahari, Pati ruča sa vođom poznate grupe, "Mariachi Nuevo Tecalitlán".

 • 5

  Eskaramuza

  +

  Halisko je poznat po jahačima konja po imenu "charro", ali u ovoj epizodi, Pati istražuje drugu stranu ovog dela kulture, "escaramuza". Ovo je isključivo žensko takmičenje u jahanju, u čast žena jahača, koje su se borile za nezavisnost Meksika.

 • 6

  Tradicija i inovacija

  +

  Pati upoznaje kuvaricu i istoričarku Maru Toledo, koja pokušava da sačuva i prenese na sledeću generaciju neke od najvažnijih recepata Haliska. Zatim odlazi u hacijendu Romo, kako bi iz prve ruke osetila uticaj hacijende na kulturu Meksika.

 • 7

  Povezati se s korenima

  +

  Pati upoznaje mlade kuvare i vlasnike "Hokola", jednog od najzanimljivijih novih restorana Gvadalahare. Ovde se kuvari vraćaju korenima i prave meni bogat ukusnim jelima od kukuruza. U Tekili, kuvar Marin pravi desert i piće po receptu svoje baku.

 • 8

  Srce tekile

  +

  Pati odlazi u Tekilu, jedna od najpopularnijih turističkih destinacija pokrajine Halisko, i mesto nastanka najpoznatijeg meksičkog pića. Pati obilazi grad, saznaje o pravljenju tekile i prati njen nastanak, od polja agave do stola za degustaciju.

 • 9

  Dvostruka Valjarta

  +

  Pati je došla u jedno od najpopularnijih letovališta Meksika, u Puerto Valjarta. Obilazi štandove ulične hrane u pratnji jednog od najboljih kuvara u gradu, Tijerija Boulea. Tokom zalaska sunca, na plaži se demonstrira priprema ribe "zarandeado".

 • 10

  Takosi i tostada

  +

  U ovoj epizodi, Pati istražuje, čuveni tako, jedno od najomiljenijih jela Meksika. Isprobava dva najbolja taka u Halisku, "marlin" u Puerto Valjarti i "barbacoa" takose u Gvadalahari. U kuhinji, Pati pravi nekoliko takosa inspirisanih Haliskom.

Recepti