Salsa na ulični način

03:24

Sinopsis

Ove sezone Pati istražuje Novi Leon, veliku severnoistočnu državu koju krase planine i ogromne pustinje. Zbog manjka sastojaka, blizine granice sa SAD i uticaja Sefardi Jevreja, arome koje se ovde mogu pronaći zaista su jedinstvene.

Klipovi

Epizode

 • 1

  Kraljevi vatre

  +

  Penzionisani mehaničar Gilberto Elizondo iznenadio je svoju odraslu decu kada ga je njegov hobi roštiljanja pretvorio u pravu internet senzaciju. Gilberto vodi Pati kroz planine "La Huasteca", i natrag do svog dvorišta, gde pravi "Cabrito en salsa".

 • 2

  Sestre, paprikaš i drskost

  +

  Ne treba se buniti, ne pitati gde je kupatilo i definitivno ne treba tražiti so. Na reci Ramos, dve sestre imaju kolibu u kojoj se servira tradicionalni paprikaš kortadijo. Dve sestre su ovu kolibu pretvorile u restoran koji svi moraju da posete.

 • 3

  Svetsko prvenstvo u pripremi takosa

  +

  Baš kao i rasprava oko toga da li je crvena ili zelena salsa bolja, tako je i država Novi Leon podeljena na ljubitelje fudbalskih klubova "Los Tigres" i "Los Rajados". Pati proba hranu na oba stadiona, a zvezde ekipa će proglasiti pobedničko jelo.

 • 4

  Virtuozi u izradi hleba

  +

  Ikona pekarskog zanata Meksika, Irving Kiroz vodi Pati u svoju radionicu u Montereju, i uči je da pripremi tradicionalni kampečanas i kornete od krema. Zatim upoznajemo Irvingovog učenika, Čuja Elizondoa koji želi da se proslavi svojim hlebom.

 • 5

  Magija pilonsilja

  +

  Porodica Garza poziva Pati na tradicionalnu proslavu vinarije, kada otvaraju vrata za celu zajednicu da pomognu u pripremi šećera piloncilo na tradicionalni način. Svi priskaču u pomoć u mešanju, jer mešanje ne sme da stane, a to nije lak posao.

 • 6

  Od farme do stola

  +

  "Huerto Urbane" ili urbane farme pomažu u rešavanju problema proizvodnje hrane u neadekvatnim uslovima, koja se potom daje restoranima i porodicama koje žele zdravu hranu. Suprug vlasnice ovih farmi jedan je od pionira kulinarske inovacije Montereja.

 • 7

  Kantine i jutro posle?

  +

  Kantine su tradicionalno bili barovi gde muškarci dolaze da piju, jedu i vesele se ili da razgovaraju o svojim slomljenim srcima. Pati upoznaje autora i istoričara kantina Dejvida Kanalesa koji vodi Pati u dve različite kantine u Montereju.

 • 8

  Teksaski roštilj u "Narandžastom pojasu"

  +

  Prvi put na prestižnom takmičenju u pripremi roštilja u Hjustonu Meksikanac iz Linaresa osvojio je treće mesto. Luis Rivas sve te arome prenosi u svoj restoran "Riv’s". Pati ide u restoran da vidi razliku između asade s mesom i teksaskog roštilja.

 • 9

  Dan sa Hugom

  +

  Kuvar Hugo Gvajardo pomera granice lokalne kuhinje u svom restoranu "El Jonuco", koristeći najbolje lokalne sastojke. Prvo odlazi u restoran "El Caminante" gde nabavlja sušeno meso. Pati ruča u Hugovom restoranu i jede njegove verzije poznatih jela.

 • 10

  Vrhunski kuvari i drevne litice

  +

  Patini novi prijatelji planinari vode je na avanturu da bi izbliza videla planine. Zatim jedu elote, grilovani meksički kukuruz preliven prelivom nortenja. Kasnije Pati poziva četiri vrhunska kuvara i pravi im karne asadu.

Recepti