KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement
Prikaži naprednu pretraguSakrij naprednu pretragu

Bela riba pečena u rerni

Ocena 0/5
Iseckati majčinu dušicu i peršun. Povezati sve sastojke za preliv i dobro ih promešati. Preseći šargarepe napola, a paškanat na trećine. Preseći luk i praziluk napola, a zatim na četvrtine. Staviti povrće u posudu za pečenje i poprskati ga polovinom pripremljenog preliva. Protresti da bi se svi komadi povrća natopili prelivom. Staviti u rernu i peći na 180°C oko 30-35 minuta.

U međuvremenu belu ribu isprati vodom, osušiti tapkanjem papirnim ubrusima i zaseći kožu. Posoliti ribu. Utrljati preliv s unutrašnje i spoljašnje strane ribe. Deo preliva može se spremiti za upečatljivu dekoraciju za posluživanje ribe.

Povećati temperaturu rerne na 200 °C i staviti ribu na povrće. Vratiti ribu i povrće u rernu i peći oko 22-30 minuta dok riba ne bude pečena.

Poslužiti.
Za decu:
da
Za vegetarijance:
ne
Iz emisije:
Kuvar: Sara La Fonten