KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement
Prikaži naprednu pretraguSakrij naprednu pretragu

Česnica

Ocena 5/5
Zagrejati rernu na 200°C/gas 6.

Sipati suve sastojke u činiju i napraviti rupu u sredini. Ostaviti 2 kašike mlaćenice sa strane, a ostatak polako sipati u činiju uz lagano mešanje. (Paziti da se testo ne umesi previše, a da svi sastojci budu dobro promešani. Po potrebi dodati ostatak mlaćenice.)

Staviti testo na brašnom posutu radnu površinu i lagano mesiti 30 sekundi. Ne treba da se dobro umesi. Obložiti papirom za pečenje i posuti brašnom. Oblikovati okruglu pogaču, staviti je na pleh i malo spljoštiti. Reckastim nožem napraviti krst na vrhu vekne.

Staviti u zagrejanu rernu i peći 30-35 minuta dok česnica ne poprimi zlatnu boju i dok ne bude potpuno pečena. To može da se proveri lupkanjem po dnu – trebalo bi da zvuči šuplje ako je pečena.

Ohladiti na žičanoj mreži, služiti toplu ili hladnu.
Za decu:
da
Za vegetarijance:
da
Kuvar: Gordon Remzi