Čili pasta za dobar početak Anabel Langbejn

   

Sastojci

  • 8 svežih ili zamrznutih dugačkih crvenih ljutih paprika ugrubo iseckati 8 čenova belog luka oljuštiti 0.5 šolje ugrubo iseckanog svežeg đumbira 0.25 šolje neutralnog ulja 2 limuna ili limete sitno narendana kora 0.5 šolje vode 2 kašike šećera 2 kašičice soja sosa 0.5 kašičice soli mleveni crni biber po ukusu

Priprema

  • Svojom snažnom mešavinom ljutih paprika, belog luka i đumbira, ovo začinjeno varivo će preobratiti svaki paprikaš, sos ili jelo prženo u voku. Može da se priprema od svežih ili smrznutih ljutih paprika, ali neke paprike su ljuće od ostalih, pa zato prvo probajte i prilagodite količinu.
  • U blenderu usitniti ljute paprike, beli luk i đumbir sa uljem, može da se koristi i avan sa tučkom. Na umerenoj vatri zagrejati tiganj sa debelim dnom. Ubaciti čili pastu i koru od limuna ili limete i kuvati, povremeno promešati, dok ne počne da ispušta aromatični miris (otprilike 5 minuta).
  • Dodati vodu i šećer i kuvati dok ne počne da se lepi i dobije teksturu paštete, a ulje izbije na vrh (otprilike 10 minuta). Skloniti sa vatre i umešati soja sos, so i biber. Ostaviti da se ohladi. Ako se ne koristi odmah, čuvati u tegli u frižideru najduže dva meseca.
  • Za više sjajnih recepata Anabel Langbejn posetite www.annabel-langbein.com

Slični recepti

Pogledaj sve