Čokoladne trufle

      

Sastojci

  • 110 ml sveže pavlake 20 g meda 22 g kvalitetne mlečne čokolade (A) 65 g kvalitetne crne čokolade 50 g kikiriki buter 15 ml likera od karamele 335 g kvalitetne mlečne čokolade (B) 335 g šećera za glazuru

Priprema

  • Prokuvati pavlaku i med zajedno u šerpi. Staviti mlečnu čokoladu (A) i crnu čokoladu u drugu šerpu, i sipati vruću smesu pavlake i meda odgore. Mešati dok se sva čokolada ne otopi. Dodati puter od kikirikija i mešati da se sve sjedini. Na kraju dodati liker od karamele. Prekriti smesu plastičnom folijom i ostaviti je na sobnoj temperaturi 1 sat. Prekriti tepsiju papirom za pečenje i preneti smesu u kesu za šlag sa otvorom od 10 mm. Iscediti cevčice na pleh i ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi 3 sata. Nakon što se smesa slegla, iseći je u listiće dužine 3 cm.
  • Otopiti čokoladu (B) ili je otopiti postepeno ako sadrži kakao puter tako što ćete staviti čokoladu u plastičnu posudu i ugrejati je u mikrotalasnoj na 30 sekundi dok se ne dobije smesa od 50% tečne i 50% čvrste čokolade. Mešati dok se sva čokolada ne otopi. Viljuškom umočiti listiće u čokoladu, a zatim ih uvaljati u šećer za glazuru. Izvaditi iz šećera nakon 10 minuta kako bi se čokolada slegla. Rok trajanja: do 2 nedelje u vazdušno nepropusnoj posudi.

Slični recepti

Pogledaj sve