KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement
Prikaži naprednu pretraguSakrij naprednu pretragu

Čokoladni lava kolač s engleskim kremom od kardamoma

Ocena 0/5
Zagrejati rernu na 200˚C.

Izdašno premazati puterom unutrašnjost 6 Dariole kalupa i zatim dodati još malo brašna, pa okrenuti i premazati dno i strane. Otresti višak.

Dariole kalupi su viši i tanji od pleha za kapkejk. Ako nemate ništa drugo, jednostavno iskoristite kapkejk, ali u ovom slučaju, prema receptu se pravi 8 manjih kolača i treba da ih uklonite posle 6 minuta kuvanja, ne 8.

Pripremu meltdown-a, započnite topljenjem čokolade i putera u posudi iznad šerpe s ključalom vodom. Kad ova smesa postane tečna, stavite je sa strane.

Koristeći ručni mikser, mešajte jaja, šećer i so dok smesa ne pobledi i postane tri puta veća.

Pomešajte zajedno čokoladu i smesu s jajima, potom postepeno u to prosejte brašno, sve vreme mešajući.

Kad se brašno više ne vidi, podelite smesu po pripremljenim kalupima i stavite na sredinu vruće rerne.

Kuvati tačno 8 minuta. Time ćete dobiti rovitu sredinu. Veoma pažljivo izvadite iz kalupa na tanjir i sipajte lokvu krem anglez oko baze. Služite toplo ili hladno, prema ukusu.


Za krem anglez

Koristiti klasičan recept, samo umesto štapića vanile i ekstrakta koristiti kardamom mahune, istucane u avanu s tučkom. Uliti mleko kao što biste to uradili s vanilom i nastaviti recept kao i pre.
Za decu:
da
Za vegetarijance:
da
Kuvar: Hari Istvud