KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement
Prikaži naprednu pretraguSakrij naprednu pretragu

Dagnje na pari sa salatom od krastavaca

Ocena 0/5
Prepoloviti krastavac, a zatim nožem za guljenje krompira naseći dugačke trake u cediljku. Središnji deo krastavca se ne koristi jer ima previše vode i semenki.

U cediljku ubaciti so sa krastavcem i ostaviti da se cedi 20 minuta. Kad vreme istekne, uzeti krastavac i iscediti višak vode.

Sipati maslinovo ulje u veliku, duboku šerpu i grejati na umerenoj temperaturi. Kad se ulje zagreje, dodati vlašac i pržiti ga dok malo ne omekša, uz neprestano mešanje da ne bi zagoreo.

Staviti dagnje u šerpu i poklopiti.

Kad dagnje budu tek skuvane, izvaditi ih iz šerpe i staviti u veliku, metalnu posudu. Ocediti sok od kuvanja nazad u šerpu i ostaviti nekoliko minuta dok tečnost ne postane gusta kao krem.

U međuvremenu, očistiti dagnje i staviti ih u činiju.

Presuti sok od kuvanja u činiju i dodati sirće, a zatim promešati da bi se smesa sjedinila.

Štapić celera naseći na duge trake nožem za guljenje krompira u činiju s krastavcem. Zatim dodati listove celera.

Staviti dagnje u činiju s krastavcem, celerom i mirođijom.

Sipati preliv, a zatim limunov sok.

Promešati sve zajedno i poslužiti.
Za decu:
da
Za vegetarijance:
ne
Kuvar: Valentajn i Nejtan