KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement
Prikaži naprednu pretraguSakrij naprednu pretragu

Domaća torta "Neka jedu"

Ocena 5/5
U posudu stavite sve sastojke za biskvit. Jaja treba da budu na sobnoj temperaturi. Mešajte mikserom, prvo manjom, a potom većom brzinom.
Namastite dva kalupa s pokretnim dnom prečnika 20 cm i dno prekrijte papirom za pečenje. U oba kalupa rasporedite smesu za biskvit. Pecite 25-30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Ostavite ih da se ohlade.
Čokoladu rastopite na pari. U posudu stavite meki maslac, šećer u prahu i mleko ili vodu. Mešajte mikserom prvo manjom, a potom većom brzinom. Dodajte rastopljenu čokoladu i smesu mešajte dok ne postane glatka.
Na podlogu nanesite sloj krema od maslaca. Zatim stavite prvi biskvit. Po njemu nanesite krem i poklopite drugim biskvitom. Nanesite i ostatak krema po površini i zidovima torte. Zagladite. Tortu ukrasite čokoladnim kuglicama tako što ćete ih nizati jednu po jednu po kremu.
Za decu:
da
Za vegetarijance:
da
Kuvar: Lorejn Paskal