KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement
Prikaži naprednu pretraguSakrij naprednu pretragu

Džejmijev “sundae” od božićnog pudinga i sladoleda

Ocena 0/5
Stavite šerpu na srednje jaku vatru i u nju ubacite vaš božićni puding. Drvenom kašikom ga malo izmešajte, da se bolje zagreje i postane hrskaviji. Pržite 4 do 5 minuta, stalno mešajući da ne zagori. U drugu, manju šerpu, na tihoj vatri dodajte preliv od brusnice i malo crnog ili kuvanog vina. Mešajte i kuvajte nekoliko minuta dok se malo ne zagreje. Ako je preliv suviše kiseo za vaš ukus, dodajte kašičicu ili dve šećera. Ako ste pravili moj šećer sa začinima, stavite njega jer odlično ide s brusnicama.

Kad vam puding smekša i postane pomalo hrskav, a preliv se zagreje, polovinu pudinga razdelite na četiri čaše ili činije, dodajte malo sladoleda od vanile preko pudinga, prelijte toplim prelivom od brusnice i izdašno pospite bademom. Ponovo rasporedite preostali puding u čaše, preko njega sipajte sladoled, preliv od brusnica i pospite listićima badema. Dovršite ovaj “sundae” tako što ćete preko svega izrendati malo fine crne čokolade, a onda navalite pre nego što se sladoled istopi.
Za decu:
ne
Za vegetarijance:
da
Kuvar: Džejmi Oliver