KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement
Prikaži naprednu pretraguSakrij naprednu pretragu

Jagnjetina, halumi sir i plavi patlidžan na roštilju

Ocena 0/5
1.Za marinadu u činiji pomešajte pasirani beli luk, med, maslinovo ulje i origano. Posolite i pobiberite po želji, promešajte.

2. Ako koristite duge tanke patlidžane /azijske/, isecite ih na pola po dužini. Nemojte ih ljuštiti. Inače koristite 1 običan patlidžan, iseckan na kriške po dužini. Sir takođe isecite na kriške.

3. Namažite četkicom unutrašnju stranu patlidžana i stavite namazanu stranu preko jako zagrejanog roštilja. Jagnjeće bifteke namažite sa obe strane marinadom. Isti postupak ponovite i sa sirom. Stavite sve preko roštilja. Isecite lumun na pola i stavite ga na roštilj.

4. Servirajte pečeni patlidžan sa mesom i halumi sirom. Iscedite sok zapečenog limuna preko. Servirajte sa tostom i tzatziki salatom.
Za decu:
ne
Za vegetarijance:
ne
Kuvar: Dona Hej