KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement
Prikaži naprednu pretraguSakrij naprednu pretragu

Kalifornijska pastrmka s jogurtom i cveklom

Ocena 0/5
Staviti krompir u šerpu s posoljenom ključalom vodom i kuvati otprilike 15 minuta ili dok ne omekša. Staviti veliki tiganj na umerenu temperaturu. Začiniti pastrmku s obe strane prstohvatom soli i bibera. Sipati dosta maslinovog ulja u tiganj i posuti ga vrhovima majčine dušice, a zatim u njega staviti pastrmku okrenutu kožom ka dole (postupak će možda morati da se ponovi). Pritisnuti ribu nožem da bi koža postala hrskava. Pržiti 4 minuta, povremeno protresti tiganj i prevrnuti 20 sekundi pre kraja prženja – koža treba da bude pržena otprilike 90%.

U međuvremenu, u maloj činiji pomešati jogurt i sok od pola limuna, dodati ren i mali prstohvat soli. Proveriti da li je dovoljno ljuto. Preliti cveklu s dosta balzamika i malim prstohvatom soli.

Ocediti krompir i dodati mu prstohvat soli i bibera, a zatim i maslac. Izgnječiti polovinu na svakom tanjiru. Iscediti pola limuna u vruć tiganj s ribom, zatim prebaciti 2 filetana svaki tanjir. Na vrh svake porcije staviti veliku kašiku jogurta s renom, kašiku prelivene cvekle i malo potočarke, zatim poprskati s malo ekstradevičanskog maslinovog ulja i servirati.
Za decu:
ne
Za vegetarijance:
ne
Kuvar: Džejmi Oliver