Sastojci

  • 1 kašika maslaca i još malo 1 crni luk oljuštiti i sitno iseckati 250 g pirinča basmati oprati i ocediti 1 kašika garam masale 1 kašičica kurkume 600 ml pilećeg bujona 2 filea dimljenog bakalara bez kože 1 šaka peršuna iseckati 3 meko kuvana jajeta oljuštiti i prepoloviti kriške limuna za serviranje

Priprema

  • Topiti maslac u dubokoj šerpi na umerenoj vatri dok ne poprimi zlatnu boju i počne da se peni. Dodati crni luk, smanjiti temperaturu i kuvati na blagoj vatri otprilike 8 minuta dok ne omekša. Dodati pirinač, garam masalu i kurkumu i kuvati na laganoj vatri uz mešnaje otprilike 2 minuta, tako da se potpuno natopi crnim lukom i maslacem.
  • Dodati bujon i promešati. Poklopiti i ostaviti da se kuva na blagoj vatri 15 minuta dok pirinač ne upije svu tečnost. Otprilike 5 minuta pre nego što pirinač bude skuvan, proveriti da li je dovoljno začinjeno, dodati file bakalara i dodati još malo maslaca. Nastaviti sa kuvanjem u poklopljenoj šerpi dok pirinač ne omekša, zatim viljuškom pažljivo utisuti ribu u pirinač.
  • Servirati velike porcije na toplim tanjirima s peršunom, meko kuvanim jajima i kriškama limuna.

Slični recepti

Pogledaj sve