KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement
Prikaži naprednu pretraguSakrij naprednu pretragu

Kineska piletina s hlepčićima od kokosa

Ocena 0/5
Za hlepčiće u multipraktik dodajte 1 konzervu kokosovog mleka. Konzervu upotrebite kao mericu i stavite 2 konzerve brašna. Dodajte i prstohvat soli. Promešajte.
Zatim rukama umesite testo posipajući ga brašnom. Testo podelite na četiri dela i svaki deo još na četiri. Kuglice testa stavite u papirne korpice za mafine. U široku posudu sipajte 6 cm vruće vode i postavite aparat za kuvanje na pari. Hlepčiće postavite jedan do drugog i poklopite. Kuvajte 10 minuta.
Piletinu isecite na duge trake, široke 1 cm, i stavite ih u posudu. Dodajte gotovi hoisin sos, sok od limete i prstohvat soli. Dobro promešajte. Iskidajte ili isecite pečurke (upotrebite smesu pečurke – azijske pečurke enoki, smeđe šampinjone i dr.) i dodajte piletini. Promešajte. Sve stavite na drugi nivo kuvanja na pari, tako da ravnomerno postavite. Na piletinu stavite mladi brokoli. Piletinu kuvajte na donjem nivou, ispod hlepčića, 4-5 minuta.
Krastavac isecite na duge trakice u posudu, pomoću široke ljuštilice za povrće. Dodajte soja sos, sirće i isečeni korijander. Dobro promešajte krastavac. Zatim ga iscedite i prebacite u manju posudu, pa polijte s malo sosa.
U drugu manju posudu stavite marinirani đumbir (kao za suši). U posudicu stavite gotovi hoisin sos. Susam prepržite u suvom tiganju, dok ne poprimi zlatnu boju i njega stavite u posudicu.
Poređajte dinstanu piletinu s pečurkama i brokolijem, hlepčiće i sosove jedan do drugog. Hlepčići od kokosa se otvaraju i unutra se stavlja od svega po malo.
Za decu:
da
Za vegetarijance:
ne
Kuvar: Džejmi Oliver