Kineska piletina s hlepčićima od kokosa

                    

Sastojci

  • Za hlepčiće od kokosa1 konzerva kokosovog mleka brašno s kvascem soZa piletinu2 kom pilećih grudi 2 kašike kineskog sosa hoisin 1 limeta sok so 300 g azijskih pečurakaZa prilog1 krastavac 1 kašika soja sosa 1 kašika sirćeta od pirinča 1 šaka korijandera marinirani đumbir 100 g susama

Priprema

  • Za hlepčiće u multipraktik dodajte 1 konzervu kokosovog mleka. Konzervu upotrebite kao mericu i stavite 2 konzerve brašna. Dodajte i prstohvat soli. Promešajte.
  • Zatim rukama umesite testo posipajući ga brašnom. Testo podelite na četiri dela i svaki deo još na četiri. Kuglice testa stavite u papirne korpice za mafine. U široku posudu sipajte 6 cm vruće vode i postavite aparat za kuvanje na pari. Hlepčiće postavite jedan do drugog i poklopite. Kuvajte 10 minuta.
  • Piletinu isecite na duge trake, široke 1 cm, i stavite ih u posudu. Dodajte gotovi hoisin sos, sok od limete i prstohvat soli. Dobro promešajte. Iskidajte ili isecite pečurke (upotrebite smesu pečurke – azijske pečurke enoki, smeđe šampinjone i dr.) i dodajte piletini. Promešajte. Sve stavite na drugi nivo kuvanja na pari, tako da ravnomerno postavite. Na piletinu stavite mladi brokoli. Piletinu kuvajte na donjem nivou, ispod hlepčića, 4-5 minuta.
  • Krastavac isecite na duge trakice u posudu, pomoću široke ljuštilice za povrće. Dodajte soja sos, sirće i isečeni korijander. Dobro promešajte krastavac. Zatim ga iscedite i prebacite u manju posudu, pa polijte s malo sosa.
  • U drugu manju posudu stavite marinirani đumbir (kao za suši). U posudicu stavite gotovi hoisin sos. Susam prepržite u suvom tiganju, dok ne poprimi zlatnu boju i njega stavite u posudicu.
  • Poređajte dinstanu piletinu s pečurkama i brokolijem, hlepčiće i sosove jedan do drugog. Hlepčići od kokosa se otvaraju i unutra se stavlja od svega po malo.

Slični recepti

Pogledaj sve