KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement
Prikaži naprednu pretraguSakrij naprednu pretragu

Klasični „Iton mes”

Ocena 0/5
Za puslice razbijte 125 ml belanaca pomoću miksera. U mlazu dodajte šećer neprestano mešajući. Dodajte 1 kašičicu limunovog soka i gustin i još jednom sve promešajte. Belanca moraju da počnu da stvaraju vrhove.
Smesu od belanaca prebacite u poslastičarsku kesicu s nazubljenim nastavkom. Veliki plitki pleh prekrijte papirom za pečenje na kom ste iscrtali iste krugove. Prvo istisnite manju kuglicu u centru kruga i zatim kružnim pokretima ispunite čitav krug. Puslice sušite na 130 stepeni 30 minuta.
Punomasnu pavlaku mešajte sa unutrašnjošću od pola štapića vanile, šećerom u prahu i sitno isečenim ušećerenim đumbirom.
Na jednu puslicu stavite umućenu pavlaku. Po pavlaci rasporedite voće po izboru – kupine, borovnice ili maline. Poklopite drugom puslicom. Desert ukrasite svežim listom nane.
Za decu:
da
Za vegetarijance:
da
Kuvar: Lorejn Paskal