KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement
Prikaži naprednu pretraguSakrij naprednu pretragu

Kockasti kolačići

Ocena 0/5
Priprema:

Zagrejte rernu na 200 º C.

Sastružite srž mahune vanile. Stavite veću količinu brašna na radnu površinu, napravite rupu u sredini i stavite šećer, jaje i na kockice isečen puter. Pažljivo nožem isecite masu. Posle toga mesite oko 3 minuta dok ne dobijete glatko testo.

Pomešajte polovinu testa sa kakao prahom i dobro umesite. Izvaljajte pola svetlog testa u kvadrat debljine 3 mm. Izvaljajte preostalo testo u kvadrat debljine 5 mm i isecite ga na kvadratiće. Izvaljajte tamno testo na debljinu od 5 mm i isecite na kvadratiće. Poređajte kvadratne komade testa u obliku table za igru dama tako da se napravi kvadrat.

Lagano premažite testo umućenim jajetom da se uverite da se komadi drže zajedno. Stavite povrh razvijenog testa i presavijte u kvadrat. Stavite četvrtasti komad testa u frižider na 30 minuta da odstoji. Isecite testo na komade i stavite ih na obloženi pleh. Pecite kolačiće oko 10 minuta i potom ostavite da se ohlade.
Za decu:
da
Za vegetarijance:
da
Iz emisije:
Kuvar: Rudolf van Vin