KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement
Prikaži naprednu pretraguSakrij naprednu pretragu

Korndog

Ocena 0/5
1. Podelite svaku viršlu na dva dela, ako su duže. Probodite čačkalicom svaku polovinu. Uvaljajte svaku viršlu u brašno.

2. U činiji napravite smesu za pohovanje, tako što ćete pomešati dve vrste brašna – pšenično i krupno samleveno kukuruzno. Napravite bunar u brašnu i u njega stavite jaja, začine, prašak za pecivo i retko kiselo mleko. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

3. Potopite svaku viršlu na čačkalici tako da je cela viršla ravnomerno uvaljana u brašno.

4. Zagrejte veliku količinu ulja u šerpi i potapajte viršle, tako što ćete ih prvo nekoliko sekundi držati rukom pa ih tek posle pustiti. Pržite ih sve dok ne dobijete zlatasto braonkastu boju testa, oko 4 minuta. Ispržene viršle stavljajte preko kuhinjskog ubrusa.

5. Stavite Korndogove u metalnu kutiju sa solju. Servirajte ih u odvojenim činijama sa senfom, kečapom i čeri paradajzom.
Za decu:
ne
Za vegetarijance:
ne
Iz emisije:
Kuvar: Rudolf van Vin