KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement
Prikaži naprednu pretraguSakrij naprednu pretragu

Krem brule

Ocena 0/5
Razreži štapić vanile i vrhom noža izvadi iz njega semenke. Pomešaj pavlaku i mleko. U smesu pavlake i mleka dodaj štapić vanile i semenke, pusti da provri. Ohladi smesu pavlake i mleka. Žumanca i šećer umuti penasto (najbolje ručno, da ne bude previše pene). Izvadi štapić vanile iz smese pavlake i mleka. Spoj penu i smesu pavlake i mleka i lagano promešaj. Podeli u posudice za serviranje. Pusti da se dokuva u vodenoj kupki (na pleh od rerne stavi vodu i posudice za serviranje u nju), u rerni zagrejanoj na 150 stepeni oko sat vremena. Pusti da se hladi u frižideru najmanje 3 sata, najbolje ceo dan.

Pre serviranja na ohlađene posudice stavi šećer od šećerne trske. Karamelizuj površinu aparatom za karamelizovanje ili ispod grila.
Za decu:
da
Za vegetarijance:
da
Iz emisije:
Kuvar: Sara La Fonten