KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement
Prikaži naprednu pretraguSakrij naprednu pretragu

Krofne

Ocena 0/5
Sipati kvasac i šećer u toplu vodu i nakratko ostaviti da se formira pena. U drugoj činiji ulupati šećer i margarin tako da smesa postane kremasta. Dodati jaja, so, muskatni oraščić i vanilu. Umešati kvasac i ostatak vode. Umešati brašno i mesiti dok se ne formira glatko testo. Ostaviti testo da naraste. Kad testo naraste, ponovo ga umesiti i ostaviti da naraste. Iseći krofne pomoću kalupa ili sekača za krofne i nakratko ostaviti da narastu. Zagrejati kokosov maslac na 190 stepeni i pržiti krofne.

Ukrasiti šećerom u prahu i obojiti raznim bojama. Napraviti glazuru dodajući hladnu vodu šećeru u prahu malo po malo uz neprestano mešanje. Obojiti različitim prehrambenim bojama. Glazura treba da bude dovoljno retka da može da se nanosi, ali dovoljno čvrsta da ostane na krofni.
Za decu:
da
Za vegetarijance:
da
Kuvar: Sara La Fonten