KORISTIMO SOPSTVENE KAO I KOLAČIĆE TREĆIH LICA KAKO BISMO UNAPREDILI SVOJE USLUGE, PERSONIZOVALI MARKETINŠKE PORUKE ZA VAS, KAO I ZAPAMTILI VAŠE PREFERENCE U VEZI SAJTA. UKOLIKO NASTAVITE DA KORISTITE SAJT PRIHVATATE KORIŠĆENJE KOLAČIĆA NA NAŠEM SAJTU. ZA VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO DA ISKLJUČITE KOLAČIĆE) POSETITE NAŠU POLITIKU O KOLAČIĆIMA.

OK
advertisement
Prikaži naprednu pretraguSakrij naprednu pretragu

Mirođija s jagnetinom

Ocena 0/5
Ako niste kupili očišćeni jagnjeći but, skinite masnoću s njega i isecite ga na velike komade.

Stavite lonac na šporet i dobro ga zagrejte.

S crnog luka skinite ljusku i rasecite ga na četiri komada.

U vruć lonac poređajte komade mesa i zapržite ih. Da bi se zapržili s obe strane, komade mesa okrećite uz pomoć hvataljke.

Kad se meso zaprži, poprskajte ga maslinovim uljem i dodajte iseckani crni luk. Ostavite da se dinsta da meso pusti sok.

Zeleni lisnati deo komorača odvojite od stabljika. Stabljike nemojte da bacite.

Stavite brašno u posudu, u njega iscedite sok limuna i kašikom mešajte dok ne dobijete pastu. Ako limun nema dovoljno soka da biste dobili pastu, možete dodati i malo mesnog bujona.

Jednom promešajte meso koje je pustilo, pa upilo sok, posolite i po vrhu poređajte polovinu očišćenog komorača. Polijte mesnim bujonom. Poklopite i ostavite da se kuva oko pet minuta.

Posle pet minuta u lonac dodajte i stabljike komorača, prelijte mešavinom brašna i limuna i dobro promešajte da se sokovi jela prožmu.

Dodajte i polovinu preostalog očišćenog komorača, poklopite i kuvajte 40-45 minuta na slaboj vatri.

Kad se jelo skuva, sklonite poklopac, dodajte preostali komorač i ponovo poklopite lonac. Sačekajte desetak sekundi da komorač lagano omekša na pari u loncu.

Sveži komorač stavite na tanjir za posluživanje, do njega stavite komorač a jagnjetinom i prelijte supom. Pospite cimetom i servirajte.
Za decu:
ne
Za vegetarijance:
ne
Kuvar: Maksut Aškar